Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sapienti-sat

Marketing

Bogatstvo NIJE u novcu



Najveća zabluda je cijeniti novac. NOVAC JE NIŠTA. On nije vrijednost, on je samo surogat, obični komad papira.
VRIJEDNOST je, naravno, aktiva.
Prodao sam šator u kojem smo ljetovali 2007 za 600Kn jer sam ODABRAO PREVIŠE CIJENITI novac.
Rasprodao sam kuhinju iz bivšeg stana 2004 i svaki put ODABRAO STAVITI široki osmijeh kad sam novčanice strpao u džep, i javiti mami da sam još nešto prodao.
Prodao sam stan 2006 koji sam mogao iznajmljivati godinama - jer sam ODABRAO VJEROVATI da je novac vrijednost.
Prodao sam stan 2008 koji sam kupio s namjerom iznajmljivanja jer sam se ODABRAO POMAMITI za novcem.
Zadužio sam se preko grla 2002-2008 dižući brojne kredite i potrebne i nepotrebne i tako skupo plaćao novac - jer sam ODABRAO VOLJETI novac.
NIsam plaćao majstore 2004 nego sam sam kemijao jer SAM ODABRAO ŽALITI da njima dam novac - a na kraju sam potrošio isto ili više.
Kad god potrošim novac ODABRAO SAM OSJEĆATI SE krivim.
Kad sam imao puno novca ODABRAO SAM ŠKRTARITI, nisam želio da to ljudi čuju jer sam SE ODABRAO BOJATI da će me tražiti pozajmicu, a ja neću moći reći da nemam.
S jedne strane, ODABRAO SAM OBOŽAVATI NOVAC, a s druge strane kad imam novca ODABIRAO SAM BRZO GA POTROŠITI. To je malo kontradiktorno!?
Pojam dobrog odnosa ODABRAO SAM MIJEŠATI s tim da se mogu osloniti na pozajmicu (Oli i 300 maraka, Igor i 1000 eura, Igor B. nije da ti nedam, mama-ujak joj ne da novac - miješa se novac s osjećajima, s bliskošću)
ODABRAO SAM SMATRATI uspjehom stjecanje novca, a da mi pritom nije važan cashflow - jesam li se zadužio ili je novac zarađen ili je pasivniprihod.....samo da je novac tu - jer SAM ODABRAO CIJENITI novac


Post je objavljen 02.08.2013. u 12:40 sati.