Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dianna-divernoe

Marketing

TRIANON - DAJANA DIVERNO

Divne letnje praznike i odmor je najbolje provesti uz lepo, istorijsko delo kao što je to Trijanon. Delo mađarske književnosti, govori o raspadu nekadašnje Ugarske, odvija se u vremenskom razdoblju od 1919 do 1922 godine. Brilijantno delo Dianne Divernoe - Trianon, prvi deo istoimene triologije (podeljen u tri knjige) napokon pred nama i šta drugo reći, jer smo toliko pisali o njemu - sem da ga vredi pročitati. Dajana Diverno je povodom njega rekla (prenosimo tekst na poslednjim stranama trećeg dela)

''U određenim delovima služim se istinitim događajima, pominjem istorijska dešavanja koja su se doista i odigrala. Svi ostali likovi knjige i sama radnja su plod moje fikcije i mašte.



Moja iskrena i od srca dana zahvalnost svima onima koji su ovim teškim trenucima stvaranja i objavljivanja ovih dela bili uz mene. Ja znam šta bih htela od svog dela dok ga stvaram, ali ja ne mogu znati kakav će on odjek imati u čitalačkoj publici. Da bi se neko delo ocenilo, potrebno je dati mu određeno vreme. Vreme je najbolji i nepogrešivi pokazatelj''



Dianna Anastasia Diverno
























Post je objavljen 31.07.2013. u 17:27 sati.