Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Idući Svjetski dan mladih 2016. godine u Krakowu

„Dragi mladi, idući naš susret za Svjetski dan mladih 2016. bit će u Krakovu u Poljskoj", najavio je papa Franjo nakon molitve Anđeo Gospodnji s mladima na Copacabani na kraju završne mise Svjetskog dana mladih 2013. Svjetski dan mladih tako se, nakon 25 godina, ponovno vraća u domovinu pape Ivana Pavla II. nakon što je 1991. održan u Čenstohovi.

„Po Marijinu majčinskom zagovoru molimo za svjetlo Duha Svetoga na putu koji će nas dovesti do te nove etape radosnog slavljenja vjere i Kristove ljubavi. Nikada se ne bojte biti velikodušni s Kristom. Isplati se!“, pozvao je Papa mlade te dodao:

„Izaći i ići hrabro i velikodušno, da svaki muškarac i žena uzmognu susresti Gospodina."

Na kraju Angelusa, Papa je zahvalio mladima „za sve radosti koje ste mi dali ovih dana. Sve vas nosim u svom srcu!“, poručio im je Papa ukazavši mladima na Marijin primjer, koja je naš uzor.

„Ona koja je primila najdragocjeniji dar od Boga, kao prvi čin odgovora je pošla služiti i nositi Krista. Molimo Gospu da pomogne i nama darivati Kristovu radost našim ukućanima, našim prijateljima, svima", rekao je Papa.

Objavu sljedećeg Svjetskog dana mladih posebno je pozdravio krakowski nadbiskup kardinal Stanislaw Dziwisz.

„To je za nas velika radost, čast i odgovornost, a iste godine slavit ćemo i 1050. obljetnicu pokrštavanja Poljske. Ovime je papa Franjo odgovorio na molbe i želje velikog broja mladih ljudi koji žele slaviti svoju vjeru u domovini Karola Wojtyle koji je krenuo na put prema Vječnome gradu iz Krakowa u listopadu 1978., postao Ivan Pavao II., rimski biskup i osnovao Svjetske dane mladih.

Od svih pastoralnih inicijativa, upravo su Svjetski dani mladih postali najuspješniji i najplodonosniji. Blaženi papa je od početka u mladima vidio jutarnje stražare koji bdiju nad zorom Trećeg milenija.

Danas Poljska i Krakow širom otvaraju srca kako bi se u sljedeće tri godine pripremili da dočekaju mlade hodočasnike pod vodstvom pape Franje“, poručio je u pismu kardinal Dziwisz.

Izvor: Laudato

Post je objavljen 29.07.2013. u 09:34 sati.