Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

O. Lombardi o Papinu posjetu faveli

Rio de Janeiro, (IKA) - Ravnatelj Tiskovnog ureda Federico Lombardi na uobičajenom brifingu za novinare 26. srpnja govorio je o događajima u Papinu programu. Prije križnoga puta s mladima Sveti Otac, podsjetio je o. Lombardi, ispovjedio je nekoliko mladih sudionika Svjetskog dana mladih, a potom se susreo sa skupinom mladih uznika. Tijekom leta prema Riju Papa mi je rekao da mogu objaviti kako dva puta mjesečno telefonira skupini mladih zatvorenika u Buenos Airesu.
O. Lombardi se osvrnuo i na Papin posjet faveli Varginha. Želio bih spomenuti dvije stvari. Prva, čini mi se da su Papu, tijekom molitve u kapeli favele, svladale emocije i da su mu se oči orosile suzama. Druga je pak, kada smo ušli u malu obiteljsku kućicu, zapravo prostoriju od 20 četvornih metara, zatekli smo dvadesetak osoba, možda i više. I tu je bilo vrlo uzbudljivo, a najljepše je bilo to kad su Papi dali u naručje svu nazočnu djecu. Jedno po jedno uzeo je u naručje i blagoslovio. Potom su zajedno izmolili Oče naš i Zdravo Marija, bio je trenutak velike duhovnosti, rekao je o. Lombardi.
Govoreći pak o Papinu susretu s argentinskom mladeži, pater je Lombardi rekao da je papa Franjo rekao mladima: Što očekujem od vas? Da vičete, da galamite, da stvarate nered! A smisao je njegovih riječi da se ne zatvaraju u sebe: to je Papina klasična poruka o misijskom poslanju za one koji se ne boje mijenjati, koji se ne boje novina. Premda bi to bilo neugodno i stvaralo nered, ipak treba ići u nove zemlje i naviještati Boga, objasnio je pater Lombardi dodajući da će se molitveno bdjenje i zaključna misa Svjetskoga dana mladih namjesto u Guaratibi, gdje je zbog jakih kiša zavladao pravi potop, održavati na plaži Copacabana, a ujedno je najavio da papa Franjo neće u sljedećoj godini posjetiti Argentinu.

Post je objavljen 29.07.2013. u 08:47 sati.