Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/osiguranje

Marketing

Savjeti za paklene vrućine


Ljeto je u zamahu, vrućine su od ranog jutra i svi smo se lagano "prešaltali" na kukanje za zimom i snijegom. Za sve koji ne mogu pobjeći od toplotnog vala koji nas očekuje u slijedećim danima donosimo nekoliko korisnih savjeta koji će vam olakšati život u tropskim uvjetima.

1) Nosite laganu, prozračnu i svijetlu odjeću koja će reflektirati toplinu i sunčevu svjetlost.
2) Pijte dovoljno tekućine, ali izbjegavajte pića s kofeinom i velikim udjelom šećera te pića s visokim postotkom alkohola. Preporuča se ispijanje jedne čaše hladne vode prije uživanja u pivu, a svakom piću dobro je dodati malo soka od limuna koji osim što osvježava ima i antibakterijski učinak.
3) Budite u hladu da biste izbjegli opekline od sunca i pratite jesu li osobe oko vas dobile sunčanicu (simptomi uključuju ubrzano disanje, glavobolje i smušenost). Ako je potrebno, odmah potražite liječničku pomoć.
4) Jedite što manje suhe hrane, a što više povrća poput krumpira i krastavca, te salate s dosta octa. Od mesa najbolji izbor su piletina i puretina.
5) Napunite kadu ili kantu s puno hladne vode koja će prilikom hlapljenja rashladiti zrak u vašem stambenom prostoru.
6) Otvorite prozore radi provjetravanja, navucite zastore i time stvorite hlad.
7) Pobrinite se da kućni ljubimci imaju dovoljno vode i hlada.
8) Postavite nižu temperaturu hladnjaka.
9) Ne naprežite se i izbjegavajte naporne aktivnosti.
10) Preuzmite Allianz WeatherSafe, besplatnu aplikaciju brze i točne vremenske prognoze s upozorenjima i savjetima i uživajte u ljetu :)



Free Web Site Counters
Free Web Site Counters






Post je objavljen 26.07.2013. u 10:59 sati.