Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/junac

Marketing

Cure-ženice-ženske-žene-babe-babuskare

Cura je najljepša 15 minuta nakon što je oprala kosu ili je smočila okupavši se u moru i samo je obrisala ručnikom - prije/bez feniranja - kad joj je kosa onako vlažna počešljana, možda i samo prstima, i stoji kao da je nagelirana, ali nije. One cure kojima se kosa frče, a obično je peglaju ili feniraju, isto su tada najljepše jer je kosa takva kakva je - prirodna i kovrčava, i još je nisu stigle ispeglati ili isfenirati.

Ima i jedan novi pojam koji mi se vrlo sviđa - ženica.

Ženica upada između cure i žene. Cura je razigrana, bezbrižna, najčešće studentica, ne misli na sutra, putovala bi, kampirala, jahala na dupinima. Žena već radi nekoliko godina, možda čak ima i karijeru, velika vjerojatnost da je udana i ima djecu. Ženica je završila faks, našla je prvi posao i svjesno ili podsvjesno razmišlja o obitelji. Izgubila je onu zaigranost i spontanost cure, ali nije još sasvim "izgubljena" u "ozbiljnom životu" - ili da radije kažem: nije se tamo još sasvim našla - iako tome teži.

Ženice se ipak, kao i sve cure, dalje dijele na one zabavne i zajebantice, ali i na glupače i dosadne.

Žene već osim svega toga, mogu biti i babe i babuskare, ovisno o godinama i izgledu. Iako ako dobro izgleda i nije glupa i dosadna i ima nešto duhovito za reći, može i 20 godina proći otkako je postala žena a da ne postane baba ili babuskara. Takve obično to nikad ni ne postanu. One su ženske. Ženske su bolja verzija žena. Iako nekad mogu označavati i prijelazni oblik između ženice i žene. Ženska je pozitivna riječ bez obzira na dob.


Post je objavljen 22.07.2013. u 10:18 sati.