Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/alexxl

Marketing

Dim Sum, stimer, rižino tijesto



I krenem ja to delati, kad debakl.
"wheat starch" bi ti došlo ko pšenični škrob
Pšenični Škrob?????
Ovo sve kaj kupujemo, te škrobove, gustine, to je od kuruze.
Pitanje glasi!
-Jeli ima za kupiti di pšeničnog škroba i kak se zove.
Škrob se inače prvo razmuti u hladnoj vodi.
Kaj znači "boiling water"?
Jel, prokuhana, ili ključajuća voda, maspater.
Ajd ga znaj.......hot water?????

Enivej, na mjesto tijesta, tata dobil "mlijeko.
Sve sam ja to doziral, no na mjesto wheat-a, ja ubacih Corn,
a na Tapioca vrećici u produžetku pisalo Manioca.

I puknem ja u to još toga + rižino brašno i dobim nekakvo tijesto, onak rahlo,
pa to zmešam sa gotovim tijestom iz predhodnog posta i
čiribu ćiriba, ispalo nekaj, ali požifčanil sam na čist, maspater.

O.K., malo experimentiranja........
na kraju progutala guzica.

Neke sam zamotal, kilavo, a kak drukčije, jebem se nespretna,
nekaj knedlice bez ičega, nekaj mesne okruglice i to poparil
i to je to.



Za razliku od ove stare vještice, moj Dim Sum je od one dvije vrste file iz predhodnog posta.

Zapravo je ispalo jako ukusno, jedino kaj je forma, ovo i ono i dsz.

Kozice i mljeveno meso su pogodak!!!!!

Post je objavljen 21.07.2013. u 06:33 sati.