Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Stitches (2012)




Sve u svemu: 2 / 5 headbang
Više o filmu: Imdb.com
Video

Obični dječji rođendan na kojemu je unajmljen klaun zabavljač kreće u totalno krivom smjeru u kojemu klaun biva ubijen. Nakon nekog vremena klaun se uzdiže iz mrtvih i vraća se napasti svoje 'ubojice'...




Nisam poklonik horrora s elementima komedije, pogotovo kada taj element komedije prevlada nad horror žanrom. Naravno, postoje kvalitetne horror komedije zbog kojih se uvijek mogu nasmijati i dobro se provesti gledajući ih, ali sve manje i manje to uspijevam doživjeti. S obzirom da sam poklonik horrora gdje klaunovi vode glavnu riječ, pronašao sam ovaj film prije nekoliko tjedana. Ne vjerujući u neki pretjeran uspjeh ovog uratka (pogotovo zato što prije nisam čuo za njega), uputio sam se u gledanje samo zato da ubijem vrijeme. Vrijeme mi je doslovno bilo ubijeno jer sam dobio još jedan shitty kvazi horror film koji ništa novo ne donosi, samo uobičajenu horror radnju, uobičajene klince, manijakalnog ubojicu koji svojim forama dodatno uništava film i pretpostavljen kraj. Priča o kletvi klaunova i o uskrsnuću jednoga od njih stvarno je bedasto čak i za komediju, no ovdje se gledatelj može susresti sa bezbroj takvih scena.




Ubojstva su nešto što bi se moglo objasniti kao suluda novotarija, gdje su se scene radile s tolikom jeftinoćom da je zapravo to najsmješniji dio cijele ove kratke parade. Rezanje crijeva, potiskivanje helija u glavu, probijanje kišobranom...sve su to neki klaunovski trikovi koji su se ostvarili na najmorbidniji način. Ništa ustvari osim ubojstava neće mi ostati u nekom sjećanju, a vjerojatno će i oni izblijediti za par tjedana. Ubojica je, kako sam rekao, pomalo naporan, neinteresantan, nema dobru masku toliko, vidi se da je sve lažno napravljeno i s lošom šminkom, a jedino što ga može izvući su njegove metode ubijanja, sve osim toga pada u zaborav i koš za smeće. Monotonija koja se događa u filmu prevladava negdje pri sredini kada vidimo nekakve odnose među teenagerima koji su manje više brutalno naporni i tek tu i tamo može se nazirati pokoja smiješna rečenica jednog od protagonista. Kraj je također nedorađen, iako već unaprijed predviđen i jasan. Da je ovaj film nastao krajem sedamdesetih, vjerojatno bi također bio predvidljiv.




Stitches je film o kojemu stvarno ne mogu puno pisati jer se ustvari nema ništa pametno za reći, slobodno preskočite ovu klaunovsku lakrdiju koja ne može nasmijati ni dojenčad. Ne mogu reći 'šteta' jer bi onda ispalo da sam se nečemu nadao, ali ne, nikako. Horror komedije vidjele su i bolje filmove.

Post je objavljen 29.07.2013. u 20:32 sati.