Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Luksuzni biciklizam

Od oko dvanaest milijuna Europljana koji uživaju u biciklima, čak devet je s njemačkog govornog područja. Riječ je o osobama između 30 i 50 godina, iz srednje visokog društvenog sloja, ljubiteljima komoditeta. Biciklistički turizam je termin koji se odnosi na način putovanja kojeg prakticira jedna mala grupa zaljubljenika u biciklizam, koja se međutim svake godine povećava za 15 do 20 posto.

Funkcionira na sljedeći način: izabere se jedna ruta, koja može trajati od pet dana do dva tjedna, ali ponekad i više. Najvažnije je da se tijekom polaska nema sa sobom prtljaga. Koferi se povjeravaju organizatorima tura, koji prate bicikl-turiste i nose im sve potrebno.

Druga alternativa koja je dosta raširena u Nizozemskoj je da se biciklisti voze cestama uz rijeke, a pratnja se vozi brodom.
Prvi koji su počeli s biciklističkim turizmom bili su Nijemci. Pista je vodila od Passaua do Beča. I danas, tijekom ljetnom perioda, na stazi koja se pruža duž Dugava i duga je tristo kilometara, prođe oko pet tisuća putnika na dan. Od tada, mnogi slijede te trendove i gotovo sve rute zahvaćaju rijeku Elbu i Weser, a popularne su i rute koje vode romantičnim putevima, koji povezuju srednjoeuropske gradove. Postoji i ruta koju preferiraju vjernici, korisnici bicikla.

Kada je riječ o zaradi, brojke su zadovoljavajuće. Prema podacima društva prijatelja bicikla ta vrsta turizma donosi oko pet milijadri eura prihoda. Svaki biciklist potroši 1169 eura, a za visoko luksuzne ture, koje se organiziraju za američke turiste, potrošnja iznosi i 4000 eura.

Riječ je o osobama između trideset i pedeset godina, iz srednje visokog društvenog sloja, ljubitelja komoditeta. Zanimljivo je da ovaj tip putovanja, koji se rodio s idejom da je jeftin, sada sve više ide prema luksuzu. Biciklisti spavaju u hotelima s pet zvjezdica i mnogo troše.

Računa se da između deset i dvanaest milijuna turista prolaze Europi pedalirajući, od kojih čak devet milijuna pripadaju zemljama njemačkog govornog područja. Postoje i biciklistički hoteli, koji posjeduju spremišta za bicikle, praonu za bajkersku odjeću, restoranima s energetskim menuom, te spremnim maserima.

Izvor: DobreVijesti.info/Net.hr

Post je objavljen 17.07.2013. u 10:55 sati.