Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/carjego

Marketing

Liniću nagradi porezne platiše smanjivanjem poreza

– Osobno sam nezadovoljan. Očekujem 100 posto veći promet do kraja godine. A to je onda jasna poruka svima – dižemo još žešći nadzor Porezne uprave. I tek kad budemo imali sto posto veći promet bit ćemo zadovoljni. To samo znači da se nije prijavljivao promet, da se porezne obveze nisu plaćale – oštro je upozorio ministar Slavko Linić koji je za RTL Danas komentirao rezultate fiskalizacije.


Činjenica je da se porezi nisu plaćali. Jedni ih nisu plaćali jer su mislili da je odlika VELIKIH HRVATA da se ne plaća porez, a ima i onih koji su utajili dio zarade jer da prijave sve mogli bi staviti ključ u bravu.

Linić bi trebao shvatiti da ne može musti kravu dok ne crkne. Podržavam poreznu disciplinu, ali najviše što može napraviti da se pokrene gospodarstvo je da se smanje porezna opterećenja.

Linić o tome očito ne razmišlja jer ne shvaća da bi smanjivanjem poreznih opterećenja svi bili na dobitku. Gospodarstvenici bi imali više novca kojeg bi mogli uložiti u razvoj poslovanja, a aktivnija gospodarska aktivnost bi donijela i više novaca poreznicima. Samo ne odmah. Linić očito gleda kratkoročno i umjesto rasta gospodarskih aktivnosti možemo očekivati gospodarske crkotine.

Linić nikako da shvati da bi smanjivanjem poreza mogao dobiti više i ne samo on nego država u cjelini. Ono što je jasno svakom sposobnijem trgovcu, koji smanjivanjem cijene proizvoda i većim prometom zaradi više, nije jasno i jednom ministru financija.


Post je objavljen 16.07.2013. u 20:25 sati.