Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Svjetski dan mladih u Rio de Janeiru u brojkama

Dok se stotine tisuće mladih hodočasnika priprema na odlazak u Brazil, organizatori Svjetskog dana mladih dovršavaju posljednje pripreme za doček gotovo dva i pol milijuna ljudi.

Kako donosi Katolička izvještajna agencija (Catholic News Service – CNS), do 15. srpnja za susret se prijavilo više od 320 tisuća osoba. Medijski koordinator Carol Castro rekao je kako će se mnogi hodočasnici prijaviti tek kad dođu, a mnogi koji se neće registrirati će sudjelovati na događanjima.

Najveći broj hodočasnika na Svjetski susret mladih, a koji su se registrirali, dolazi iz Brazila, Argentine i Sjedinjenih Američkih Država, ali mladi dolaze i iz dalekih zemalja poput Filipina i Slovačke.

Više od 8.400 svećenika diljem svijeta zatražilo je propusnicu za sudjelovanje na događanjima ovog susreta. Također, prvo međunarodno putovanje pape Franje pratit će gotovo 5.500 novinara.

Organizatori su istaknuli kako se kateheze održavaju na više od 270 lokacija, a koje se mogu slušati na 26 jezika.

Hodočasnicima će pomagati 60.000 volontera, od kojih je 7.000 stranaca. Gotovo 800 pjevača, plesača, glumaca i glazbenika će sudjelovati u glavnim događanjima na Svjetskom susretu mladih u Riju.

Izvor: Laudato/CNS

Post je objavljen 16.07.2013. u 09:51 sati.