Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogodneverina

Marketing

Nepodnošljivo otrežnjavajući gubitak

Esaminando attentamente i casi di impossibilitŕ a ritrovare oggetti smarriti, si č costretti ad ammettere che non puň esservi altra causa che un'intenzione inconscia.

Pažljivo analizirajući slučajeve nemogućnosti pronalaska izgubljenih stvari, mora se priznati kako ne može biti drugog uzroka nego nesvjesna namjera.


Sigmund Freud


Trenutak spoznaje: budim se u sobi, tapkam po komodinu pored kreveta u potrazi za prepoznatljivim oblicima mamurnog svetog trojstva: novčanik (fiuu), mobitel (aleluja), naočale (???)

Joker pitanje: ključevi (check).



Od svoje sedamnaeste godine nosim naočale što bi značilo kako je nekoć svijet bio jasno kristalan i bez isfokusiranih kontura.

Naime, opet sam izgubio, jer ih ne podnosim. A kad se napijem onda je svijet jedno veliko igralište, a naočale samo smetaju.

Tako bi ih lansirao u svemir zajedno s hdz-om. Pa nek se izvanzemaljci zajebavaju s njima.

Najradije bi iz dvocijevke pucao u njih na zapovijed butleru ("pull!") kao što engleski aristokrati pucaju na one pjate.

Priznajem da su to moji vlažni snovi. A moje noćne more izgledaju tako da me biježim od đžinovskih naočala poput Indiane Jones sa predimenzijoniranom kuglom iz ukletog hrama.

Ponekad zamišljam onako sav uzbuđen s jezikom na zubima i s krvlju u očima kako bi s guštom lupao macolom po okvirima i staklima i u tom trenutku se manijakalno smijao s gromovima u pozadini. Ili kao u mafijaškim obračunima.



Nešto u ovom stilu.


Getaldus ne podnosim na organskoj razini. Te žene s tim kutama misle da su bogomdane. Iskeširam pare od kojih mi se vrti u glavi, a one ti se obraćaju ko da si nekakav ložać u potpalublju. Da nisu ljudski životi u pitanu molio bi Allaha da postanu metom islamističkih terorista i da sve pretvore u predivan stakleni prah.

Zaslužuju fetvu definitivno.

Šahini je faca i pol. To je čovjek koji te tretira ko da si ključni poslovni partner i ko da dogovarate provođenje ruskog plinovoda kroz Hrvatsku. Jednom se ustao iz kafića da potrči kako bi me pozdravio. Svaki put mi besplatno popravi stakla od sunčanih naočala s dioptrijom i još mi ih onako šankerovski ispolira krpicom. Skup je ko led u pustinji, ali mu skidam kapu radi ljubaznosti. Čovjek zna da živi od nas nesretnika.

Da ne pričam o posebnom odnosu kojeg imam sa optičarkom iz prvomajske ulice.

- Opet si ih izgubio?
- Da... [po čemu ste to zaključili? - ironično mi prostruji mozgom makar se držim pokunjeno gledajući u maglovite tenisice]

-----------------------------------------------

- Evo M nadam se da ti se sviđaju i da si zadovoljan.
- Aha, baš su mi ove nekako najbolje [moš misliti]
- Onda se vidimo sljedeći put?
-Nadam se što kasnije - uz kiseli osmijeh.
- I ja, radi tebe.

---------------------------------------------------------

- Idete i vii na maškare?
- Daaa, s grupom iz Trsata
- Ajme nadam se da ih neću izgubiti
- I ja se nadam da ih nećeš izgubiti [neuvjerljivo]

----------------------------------------------------------------

Da ne ispada da pljujem u pjat iz kojeg jedem, Optička radnja Damir je najeftinija koju znam. Imaju uvijek neki popust i još k tome kad je obiljetnica osnivanja idu na 30% s time da nisu nešto pretjerano skupi. Jednom sam ih našao za 500 kuna što je triput jeftinije od svih onih razbojnika na Korzu.

Ponekad čak imam lažni osjećaj da sam na dobitku.

Odlična stvar je što sa -075 i - 0.50 dioptrije (da, da znam da nije to ništa, svi to kažu) pičim prema nuli i optičarka kaže da ću za manje od 15 godina opet vidijeti oštro!

Mora da sam jedina osoba koja se raduje starenju u zamijenu za kristalni pogled i da ne izgledam ko Harry Potter. Pretpostavljam da zvuči pomalo narcizoidno to što ću izjaviti da mi se sviđa zeleno smeđa boja mojih očiju koje bi opet volio vidjeti u ogledalu bez i po' muke.

Toga dana ću naočale baciti u stilu laureata na američkim fakultetima.





Ah, moja Ahilova peta. Dobro za mene da ne živim u Slavoniji aš onu kupovnu šljivu ne pijem. Čika Dušane, ovaj sam par izgubio radi tvoje brlje. Odo pisati članak da isperem grižnju savjest, glupe naočale, platit ćete vi meni kad-tad!






Post je objavljen 14.07.2013. u 12:50 sati.