Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Priprema se opera o papi Ivanu Pavlu II.

Povodom proglašenja svetim
Priprema se opera o papi Ivanu Pavlu II.
Slijedom najave o proglašenju svetim pape Ivana Pavla II., talijanska produkcijska kuća Cicuta Produzioni priprema operu o životu blaženog pape. Opera pod nazivom “Karol Wojtyla: Istinska priča” govorit će o životu voljenog poljskog pape od njegova djetinjstva do smrti, objavila je EWTN, a prenosi portal Laudato.hr.

Jedna od autora opere Patrizia Barsotti istaknula je da je papa Ivan Pavao II. bio čovjek koji je iskusio brojne teškoće i brojne patnje. “Uvijek je govorio ljudima 'Ne bojte se!', pozivajući ih da pronađu snagu i nastave ići naprijed. To je vrlo važno, osobito u vrijeme ove strašne krize u svijetu“, rekla je Barsotti. Dodala je da je opera namijenjena odrasloj, ali i mladoj publici te se nada da će u njoj svi pronaći snagu da vjeruju u svoje snove i teže tome da ih ostvare. Producent Mauro Longhin opisao je da se radi o osobi koja se uvijek borila protiv straha te je također naglasio riječi Ivana Pavla II. 'Ne bojte se!'. „U današnjem svijetu važnije je nego ikad ne bojati se rizika“, rekao je Longhin.

Opera je napisana na talijanskom jeziku te očekuju da će se izvoditi sljedećih pet godina, a svoju premijeru imat će u Rimu 8. prosinca. Pretpremijera će biti u Vatikanu u listopadu. Već su ugovorene izvedbe diljem Europe i Sjedinjenih Država, a najavljene su i za Latinsku Ameriku i Kubu.

Zanimljivo je da još nisu pronašli glavnog glumca koji će utjeloviti papu Ivana Pavla II. „On mora ne samo fizički sličiti Papi, već i pokazati njegovu osobnost i karizmu. Mora biti simpatičan i drag, ali istovremeno i mističan, no zasad takvu osobu još nismo našli“, rekao je Longhin.

Autor: Laudato.hr

Post je objavljen 11.07.2013. u 15:20 sati.