Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineporec

Marketing

Najmanje zahtjeva tamo gdje je najviše bespravne gradnje

Brojka od 773.198 zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih građevina iznenadila je sve u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja. Što ne čudi s obzirom na to da se u trenutku donošenja zakona špekuliralo sa sto tisuća zahtjeva.
No, unatoč popriličnom broju zahtjeva ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Ana Mrak Taritaš tvrdi da će se većina riješiti u roku od dvije godine. Kako bi to bilo moguće, ona već danas, kaže, kreće u obilazak Hrvatske. Sastat će se sa svim županima, načelnicima općina, gradonačelnicima i vidjeti koliki su im kapaciteti i je li im potrebno više ljudi.
Osnovat će se i timovi u Ministarstvu koji će jedinicama lokalne uprave pomagati u rješavanju zahtjeva. Još je nejasno i što se točno krije iza magične brojke 773.198. Koliko je točno zgrada, kuća, a koliko zatvorenih lođa, garaža, produženih terasa ... ?
Detaljna analiza, kaže ministrica, trebala bi biti gotova do jeseni kada će Ministarstvo naručiti snimku cijele zemlje kako bi se realno stanje u prostoru moglo usporediti s podacima iz zahtjeva apartmani Zadar

Post je objavljen 10.07.2013. u 15:01 sati.