Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hotel-u-zagrebu

Marketing

Hoteli u Zagrebu predstavljaju nešto drugačiji obilazak grada

zagreb by segwayOni koji rezerviraju smještaj u Zagrebu kako bi što bolje upoznali hrvatsku metropolu neće ostati razočarani. Zagreb nudi mnoštvo zanimljivih sadržaja svim uzrastima i ukusima. Mlade željne zabave zadovoljit će bogat noćni život, ljubitelje umjetnosti i kulture mnoštvo znamenitosti i mjesta koje vrijedi posjetiti, najmlađima su nezaobilazne brojne igraonice i parkovi u kojima i odrasli mogu uživati na svakom koraku. Ljepota mnogobrojnih zelenih površina i netaknute prirode u uređenim gradskim vrtovima, parkovima, na šetalištima Strossa, Ribnjaka, Tuškanca, Botaničkog vrta, na obroncima parka prirode Medvednice, uz jezera Bundek i Jarun, oduševit će sve koji dođu u Zagreb.

Što posjetiti i kamo otići, informacije su koje se mogu dobiti na recepciji hotela u kojem se odsjedne. Gotovo svaki hotel u Zagrebu ljubazno će vas uputiti u sve tajne metropole, navest će lokacije koje se ne smije propustiti vidjeti i predložiti različite organizirane turističke obilaske. U bogatoj ponudi često izdvajaju i nešto drugačiji obilazak Zagreba, na dva kotača zahvaljujući Segway City Touru.

O čemu je riječ?

Naziv potječe od samog imena vozila koje se koristi – segway, koji kao primjerice, bicikl ili motocikl također ima dva kotača, ali im nije ni približno sličan. Radi se o prvom samobalansirajućem osobnom prijevoznom sredstvu na svijetu, kojim se lakoćom upravlja i obilaze zagrebačke ulice. Segway se ne mora nužno koristiti samo za turističke obilaske, nego i za svakodnevno lakše kretanje Zagrebom, posebice njegovim središtem u kojem su u javnom gradskom i pješačkom prometu redovito najveće gužve.

Smatra ga se iznimno zabavnim prijevoznom sredstvom jer se uz lagano pomicanje tijela prema naprijed ili natrag pokreće vozilo, a za skretanje ulijevo ili udesno, dovoljno je u željenom smjeru pomaknuti upravljač. Segway sam održava ravnotežu, a stabilnost kontrolira složena mreža senzora, mehaničkih sklopova, pogona i kontrolnih sustava, koji se napajaju akumulatorom. Brzina se kontrolira i prilagođava ovisno o prometu i lokaciji koja se obilazi, a za svu potrebnu pomoć tu je vodič, odnosno instruktor kojemu je osim edukativne uloge, zadaća i da korisnike uputi u osnove tehnike kretanja ovim zanimljivim vozilom.

Priznanje TripAdvisora

Na jednostavan se način razgledavaju gradske ulice, spomenici, povijesne lokacije, pročelja, institucije i najpopularnija mjesta u Zagrebu, mogu se čuti zanimljive povijesne priče i predaje, a istodobno se doživljava prava atmosfera, autentični mirisi i zvukovi na ulicama uz užitak pokreta. U ponudi je nekoliko obilazaka različitog trajanja. Tako je osnovna ruta do 50 minuta, nightflight od sat i pol, leisure od 75 do 180 minuta te all around turistička tura u trajanju od 120 do 135 minuta.

Plan vožnje i rute određuju se prema željama korisnika, kao i trajanje, neke od lokacija koje se mogu razgledati su: Mimara, Marulićev trg, Zelena potkova - Tomislavov trg, Umjetnički paviljon, Strossmayerov trg i HAZU, Zrinjevac, Trg hrvatskih velikana, Trg žrtava fašizma, Park Ribnjak, Kaptol, Katedrala, Trg bana J. Jelačića, Tkalčićeva ulica, Krvavi most, Radićeva ulica, Kamenita vrata, Markov trg, Sabor, Banski dvori, crkva sv. Marka, Vijećnica, Lotršćak, Uspinjača, Preradovićev trg, HNK, Zdenac života i zagrebačko Sveučilište. Ukratko, sve ono što se u Zagrebu ne smije propustiti obići, uz jedno nezaboravno iskustvo koje će se dugo pamtiti.

Da često zvana zagrebačka atrakcija doista nudi odličan doživljaj i vrhunsku zabavu, potvrđuje priznanje jednog od najpoznatijih turističkih portala TripAdvisora - 'TripAdvisor Certificate of Excellence 2013'. Segway City Tour treći je put nagrađen najboljim ocjenama i uvršten je među 10 posto najuspješnijih usluga na svijetu.

Post je objavljen 08.07.2013. u 10:02 sati.