,nepoznatizagreb.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Blog bez komentara k'o lepinja bez ćevapa winkCesarčeva ulica. Snimio: Vanja


Drage moje blogočitateljice i dragi moji blogočitatelji, želio bih vas nešto priupitati!

Da li ste primijetili da je u posljednje vrijeme sve manje komentara na blogovima?

Pri tome dijelom mislim i na ovaj, moj blog, ali i posve generalno, na sve blogove ovog svijeta!

Što vi mislite o tome?
Da li je zaista tako?
Ako jest, koji je tome razlog?
I što s time? wink

Meni se čini da je zaista općenito sve manje komentara na blogovima ... imam dojam da je jedan od glavnih razloga za to sve ukorijenjeniji Facebook koji baš i živi od kratkih "konverzacija", napomena, komentara, "statusa" i "lajkova" i na taj način gura u stranu ostale aplikacije koje su na ovaj ili onaj način koristile taj komunikacijski prostor kratkih poruka.

Druga stvar koja mi pada na pamet je manjkavost blog.hr aplikacije ... već mi se više vas potužilo da ste htjeli staviti komentar, no blog.hr aplikacija vam to nije omogućila. Popričao sam o tome sa blog.hr tehničkom podrškom i rekli su mi da oni, na žalost, tu ništa ne mogu učiniti, da je aplikacija takva kakva jest i da nisu u mogućnosti ispravljati greške tog tipa.

S tim u vezi, zamolio bih vas da mi svaki put kada ne možete postati neki vaš komentar pošaljete mail na vanja1903 (et) gmail.com kako bih znao koliko se to često dešava.
Hvala vam unaprijed!

Što se čitanosti mog bloga tiče i mogućeg utjecaja tog tipa na manji broj komentara ... ne vodim osobito preciznu evidenciju čitanosti bloga, no prilično je pouzdana informacija da ovaj blog svaki dan ima između 300 i 500 posjeta (nešto manje ljeti, u doba praznika i vikendom, nešto više ostalim danima) i tu nema većih oscilacija tokom posljednje dvije godine. No, primjetno je da je broj komentara posljednjih mjeseci opao i to me žalosti, jer je moja interakcija sa vama jedan od "kamena temeljaca" ovog bloga - i zbog vaših reakcija na moje postove koji im daju nove dimenzije i zbog mojih postova nastalih na osnovu vaših komentara i zanimljivih informacija primljenih u njima. Veseli me svaki vaš komentar - pa i kad je kritičan prema nekom određenom postu ili blogu općenito. Jer, to znači da ste vi, kao čitateljica ili čitatelj bloga, zainteresirani za ovu temu i želite dati svoj obol, prijedlog, napomenu, kritiku, a to je ono što i želim postići - aktivno čitateljstvo.

Naravno, svjestan sam da zanimljivost i kvaliteta mojih postova variraju (ovog proljeća su mi paralelni projekt "Mapiranje Trešnjevke" kao i sudjelovanje u vrtlarskom projektu "Eko Ekipa Prečko" odnijeli dosta energije koja je inače "tekla" u smjeru bloga) i da je i to mogući razlog za pad broja komentara - ako je tako, slobodno to recite! wink

A za kraj - puno pozdrava najmarljivijoj komentatorici Zlici i svima vama drugima koji se tu i tamo javite vašim komentarima te poziv svima na komentiranje kad god za to imate želje i vremena, znajte da me svaki komentar veseli! wink

... jer, blog bez komentara je kao francuski burek bez mesa! winkTrešnjevački plac. Snimio: Vanja


Post je objavljen 03.07.2013. u 11:43 sati.