3 jaja
200 g šećera
1/2 dcl ulja
1dcl mlijeka
180 g brašna
20 g kakaa
1/2 praška za pecivo
Krema:
2 vrećice želatine u prahu
2 jogurta od jagode
1 žlica šećera
500 ml vrhnja za šlag
40 dkg jagoda
Priprema:
Biskvit: Umutiti sve sastojke i ispeći.Ohladiti i malo poprskati mlijekom.
Jagode tanko izrezati.
Krema:
Želatinu preliti sa 6 žlica hladne vode i ostaviti da nabubri.
Umutiti vrhnje i dodati 1 jogurt, umutiti. U želatinu dodati 1 žlicu šećera, te drugi jogurt i otopiti na laganoj vatri (ne smije prokuhati). Umiješati u vrhnje i dobro umutiti da se sjedini. Pola kreme namazati na biskvit, složiti izrezane jagode, zatim preko jagoda staviti drugu polovicu kreme, poravnati i ukrasiti po želji.