Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineistra11

Marketing

Nekretnine Itasa vraćaju se Itasu Prvomajskoj?

Na varaždinskom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje bivšem direktoru Itasa Ivanu Canjugi, bivšoj predsjednici Nadzornog odbora Itasa i financijskoj direktorici Coninga Mariji Brezovec, članu NO-a Itasa Bojanu Brezovcu i direktorici poduzeća B=Breza Editi Zebec te tvrtkama koje su vodili.
Županijsko državno odvjetništvo tereti ih za višemilijunske zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i za kaznena djela protiv sigurnosti platnog prometa. Optužnica je inače podnijeta još 2007. godine, dok je istraga otvorena još 2005. i to zbog sumnji da su optuženici na razne načine Itas oštetili za više od 30 milijuna kuna u razdoblju od 2003. do 2006. godine.
Božo Dragoslavić, nekadašnji član uprave Itasa zadužen za tehnička pitanja, na sudu je svjedočio da nema nikakvih saznanja o prodaji Itasovih nekretnina B=Brezi i Marivi, niti ne zna da je B=Breza imala ovlasti za zastupanje Itasa u odnosu s drugim tvrtkama.
Sjeća se da je 2003. na 2004. godinu bilo problema s isplatama plaća u Itasu, a na realizaciju poslovnih planova utjecala je loša atmosfera u tvrtki.
Dragutin Varga kazao je kako o poslovima koji su predmet optužnice, poput pozajmice tvrtke B=Breza od 600.000 kuna Itasu, davanja Itasu u podzakup prostorija koje su prethodno otuđene te sklapanju ugovora o zastupanju s tvrtkom B=Breza nije znao ništa do 2005. godine, kada je dobio priliku upoznati se s dokumentacijom koja se na te poslove odnosila.
S obzirom na sve što se događalo u poduzeću, danas sam još više uvjeren da je svrha Brezine pozajmice Itasu bila da se B=Breza domogne Itasove imovine - rekao je Varga. Kazao je i da je nakon stečaja nad Itasom osnovana tvrtka Itas Prvomajska, koja je nastavila s radom u Itasovim pogonima i praktički je nastala na imovini koja je preostala od Itasa.
Na pitanje Canjuginog branitelja jesu li u međuvremenu nekretnine Itasa vraćene Itasu Prvomajskoj, Varga je odgovorio da misli da je u tom smislu potpisana neka nagodba i da je to još u tijeku stanovi Kacunar


Post je objavljen 21.06.2013. u 15:04 sati.