Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

Marketing

Nekretnine Itasa vraćaju se Itasu Prvomajskoj?

Na varaždinskom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje bivšem direktoru Itasa Ivanu Canjugi, bivšoj predsjednici Nadzornog odbora Itasa i financijskoj direktorici Coninga Mariji Brezovec, članu NO-a Itasa Bojanu Brezovcu i direktorici poduzeća B=Breza Editi Zebec te tvrtkama koje su vodili.
Županijsko državno odvjetništvo tereti ih za višemilijunske zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i za kaznena djela protiv sigurnosti platnog prometa. Optužnica je inače podnijeta još 2007. godine, dok je istraga otvorena još 2005. i to zbog sumnji da su optuženici na razne načine Itas oštetili za više od 30 milijuna kuna u razdoblju od 2003. do 2006. godine.
Božo Dragoslavić, nekadašnji član uprave Itasa zadužen za tehnička pitanja, na sudu je svjedočio da nema nikakvih saznanja o prodaji Itasovih nekretnina B=Brezi i Marivi, niti ne zna da je B=Breza imala ovlasti za zastupanje Itasa u odnosu s drugim tvrtkama.
Sjeća se da je 2003. na 2004. godinu bilo problema s isplatama plaća u Itasu, a na realizaciju poslovnih planova utjecala je loša atmosfera u tvrtki nekretnine Istra

Post je objavljen 21.06.2013. u 15:01 sati.