Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dbilos

Marketing

Deva


Eritreja je i na grbu posebno mijesto ostavila za devu. Okružena je maslinovim grančicama. Na lijevoj strani ispisan je službenim naziv države na Tigrinja jeziku, u sredini engleski jezik koji prepoznajete, a ovo desno "/HD) %1*1J' " je isto to samo na arapskom.
Zašto li je deva na grbu ?
Evo mala galerija fotografija

gdje možemo vidjeti da deve možemo susresti svugdje, pa i u sred pustinje kako lutaju same ili sa vodičima Afarima,
koji točno znaju kada će ih zamesti pustinjska pješčana oluja i spretno brzinski naprave sve pripreme da bi sve deve ostale na broju,

Kada se oluja malo stiša, Afari nastavljaju svojim putem i odoše kao da se ništa nije dogodilo, dok mi tupo gledamo za njima i razmišljamo što bi bilo sa nama da moramo izaći iz dobro klimatiziranog auta i nastaviti svoj put dalje noseći sa sobom sve što imamo. Bez deva sigurno ni Afari ne bi stigli daleko, no ovako sve što imaju njihove deve poslušno nose na svojim leđima dalje u potrazi za nekom novom zelenom oazicom, tko zna koliko daleko odavde.
Deva im predstavlja sve pa se tako vrlo rijetko odlučuju za ovakav roštilj iako je meso ukusno i kažu zbog malo kolesterola u sebi i vrlo zdravo. Da nisam znao o kom mesu je riječ kladio bih se bih se da je govedina.
Mislim da je razlog što je meso bilo tako dobro i zbog toga što je stajalo dosta dugo u svim mogućim začinima.
Tako ako budete u prigodi slobodno kušajte.
U ovom dijelu svijeta samo muslimani, Afari (za koje sam rekao da su muslimansko pleme) piju mlijeko i jedu meso od deve. Običaj koji imaju je da se kada netko umre zakolje kamila, a meso se pojede i podjeli medju prijateljima.
Inače znaju i za proces sušenja mesa, tako da imaju suvoga mesa od kamile koje je uglavnom hrana od koje žive po pustinjama dok po cijeli dan čuvaju stoku. Jos jedan običaj je također da se grba od kamile pojede sirova za vrijeme klanja. Dakle kao što sam ranije pisao, kod ovce ili koze pojedu se bubrezi i srce, onako sirovo a evo kod deve jedu grbu.
Kada sam počeo pisati ovaj post nisam mislo da će baš ovako završiti no eto, takav je život u Eritreji.


Post je objavljen 20.06.2013. u 14:45 sati.