Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vkrnic

Marketing

Nova dijagnoza

Ako je ikad postojala dilema jesam li puko ili nisam; više je nema:Puknut sam čak sam i dijagnozu dobio( jebeš pacijenta bez dijagnoze).


Do sada sam uredno posjetio skoro sve odjele u brodskoj bolnici, osim urologije i plućnog.
Nekako mi je prva na redu na ulazu u bolnicu psihijatrija.Već sam pisao da sam bio pao u neku proljetnu depresiju uz blagu nadogradnju agresivnog ponašanja ( budala).Stali smo ispred ambulante: tri puta smo pozvonili iako smo bili ispred hitne ambulante( hitne uPM).
Nakon trećeg pokušaja otvorila je sestra ; koja izgleda kao da radi na psihijatriji i u slobodno vrijeme se bavi sado-mazo origjama.Sa žvakom u ustima prvo pitanje:"Šta trebate, jel imate dogovoreno?""Pa ne , preko veze idemo u ludaru, ni uputnice nemamo"; tu je naš razgovor završio i sado mazo sestra je otišla.
Nakon desetak minuta čekanja primio me dr. psihijatar.Malo sam sobu njegovu pogledao, nema luđačke košulje, pile, čekiča.Srećom znam dr.-a iz boljih dana.
Nakon kratkog razgovora, izjadao sam mu se, bez puštene suze( žena je pustila par).
Dr je rekao da su moji problemi sa ponašanjem normalni sa obzirom šta sam prošao.Uvijek u bolnici šlag ide na kraju, a to je dijagnoza( osim ako nije kriva).
Organski afektivni poremećaj; pa šta da kažem, osim uljudne dobrodošlice: "Još jedna dijagnozo dobro: došla u moju kolekciju"

Post je objavljen 19.06.2013. u 12:12 sati.