Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Teolozi odobrava Ivana Pavla II drugi čudo

Nakon liječnici i provizije teologa odobrio drugu čudo izvedbi Ivana Pavla II, povjerenstvo teologa također dao svoje odobrenje. Sve što ostaje sada je za kardinala i biskupa, kako bi se ići naprijed i Wojtyla mogao postati svetac

VATIKAN Insider DJELATNIK
RIM
Prvo su liječnici ga odobrio, a sada povjerenstvo teologa Kongregacije za kauze svetaca je također odobrio drugi čudo izvedbi Ivana Pavla II nakon njegove beatifikacije. Sve što je potrebno sada je u Kongregaciji je povjerenstvo kardinala i biskupa, da daju svoje odobrenje, na sastanku koji bi trebali održati u sljedećih nekoliko tjedana.
 
Kao vatikanski Insider piše, u travnju prošle godine, Kongregacija za kauze svetaca liječničkog povjerenstva priznaje ozdravljenja obavlja na ženi od strane Ivana Pavla II, kao neobjašnjivo. Zahvaljujući ovom čudu, Ivan Pavao II je dobio aureolu u rekordnom roku, samo osam godina nakon njegove smrti 2005.
 
Sve je održan u posvemašnjoj tajnosti i povjerljivosti. U siječnju postulator za uzrok, mons. Slawomir Oder, upitao je Kongregacija za kauze svetaca za prethodno mišljenje o pretpostavljenoj čudesnom ozdravljenju izvedbi Wojtyle. Nakon jednog čudo odobren je za pojedinca beatifikacije, kanonski postupak zahtijeva odobrenje drugog čuda, koja mora biti izvedena nakon beatifikacije svečanosti.
 
Dva liječnika iz vatikanskog liječničkog povjerenstva dala svoje odobrenje, nakon prethodnog ispitivanja. Dosje koji sadrži medicinsku dokumentaciju i svjedočiti izvješća predstavljen je i službeno na dikasterija i uzrok je dodan na popis uzroka koje treba ispitati.
 
Koraci poduzeti su jasna demonstracija Kongregacije za kauze svetaca žudnja da se presele stvari zajedno brzo, kao što su učinili s Ivana Pavla II blaženim, koji je Benedikt XVI. proslavio je 1. svibnja 2011. Povlašteni tretman daje Wojtyle ukazuje da je Franjo je također u korist poljskog pape kanonizaciju.
 
To je još uvijek rano govoriti o datumima za kanonizaciju, ali brzina kojom pregled čudo proces se odvija, znači da bi se slavi u nedjelju 20. listopada, samo dva dana uoči blagdan blaženoga Ivana Pavla II , 22. listopada.

Izvor: http://vaticaninsider.lastampa.it/en/the-vatican/detail/articolo/wojtyla-wojtyla-wojtyla-25765/

Post je objavljen 19.06.2013. u 01:53 sati.