U nedjelju sam po prvi puta pogledala neki show 'Milijunaš u kuhinji'. Troje se ljudi borilo za to da njihov obrok dospije kao gotova hrana u najveći britanski lanac samoposlužnih trgovina. Prije nego su prezentirali svoje obroke, prolazili su niz savjetnika, ali i davali ih na probu potencijalnim potrošačima. Jedan od njih pravio je ćufte od jetrica i srca životinja, mislim svinje. Prvo su mu rekli da imaju problem jer su ćufte, kada se raspolove, crvene boje. Ta boja dolazi od srca i običan kupac bi mogao misliti da ćufta nije dovoljno pečena. Onda je pred ljudima prezentirao hranu i svima se svidjela kad su je probali, ali kada im je pokazao od čega se pravi, većina ih se iznenadila, a neki su čak i s gađenjem ustuknuli za korak, gadljivo stavivši ruku na usta. Doista, nije to lijep prizor, sirovo životinjsko srce i jetrica na tanjuru, ali od čega ljudi misle da dolaze mesne ćufte i meso općenito? Mislim da ni na neki but ili slično ne bi drukčije reagirali. Uopće mi nije jasno to zgražanje – čini se kako se hrana jede bez da se razmisli odakle je došla. Ne bi li bilo logičnije da jedemo ono što možemo sami pripremiti, dakle, ako ne možemo sami ubiti životinju, zašto bismo je u konačnici – pojeli?
Post je objavljen 18.06.2013. u 12:26 sati.