Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Civitas



Civitas

projekt OTVORENA VRATA

Projekti OTVORENA VRATA

Civitas Zagreb se u danima Otvorenih vrata predstavio prezentacijom svoga dvanaestogodišnje-ga rada te izložbom radova djece i mladih na temu "Mediji u očima djeteta". Izložba plakata na kojima se iščitava kritički osvrt mladih spram medijskih prikaza rezultat je predanoga rada stručnih timova udruge posredstvom projekata Medijske pismenosti i projekta pod nazivom "Odmak od negativne medijske identifikacije" kojem je ove godine potporu pružio Ured za socijalnu skrb Grada Zagreba, a u području suradnje s osobama s tjelesnim invaliditetom.

Izložba prikazuje razmišljanje djece i mladih od vrtičke do studentske dobi i nastala je istraživačkim radom kako bi se postigao što relevantniji kritički prikaz mladih spram ponuđenih medijskih sadržaja. Posebice su zanimljiva promišljanja mladih s tjelesnim invaliditetom koji ulogu medija ponajprije vide u snažnijoj informiranosti javnosti o njihovim potrebama, naglašavajući pri tom stvaranje uvjeta njihove izobrazbe u skladu s afinitetima i mogućnostima.

Posjetitelji Otvorenh vrata udruge upoznati su i s projektima koje provodi tim znanstvenika na čelu s prof dr. Đurđicom Ugarković: "Civitas , znanstvenici i mediji protiv nasilja" te "Civitas, znanstvenici i mediji za promidžbu znanja i znanosti". Projekt znanstvenika protiv nasilja je započeo prof dr.sc. Ivan Đikić, a od unazad dvije godine voditeljica projekta je prof. dr. sc. Ugarković koja je istodobno pokrenula i projekt u cilju promidžbe znanosti te u njega uključila i mlade s tjelesnim invaliditetom.

Civitas zahvaljuje svima na posjeti, napose mladima i studentima od kojih su poneki u bili tek na proputovanju kroz Zagreb i odvojili su svoje vrijeme za upoznavanje s Civitasom. Radujemo se i posjećenosti mladih kolega, budućih novinara i veselimo se ponovnim susretima. Hvala medijima i gospodinu Mladenu Kristiću, uredniku web portala namijenjenog osobama s tjelesnim invaliditetom koji sustavno prati naš integracijski rad.

Civitas posebice zahvaljuje gdji. Koraljki Sopta koja se osobno željela informirati o radu udruge, te je u tom smislu i odvojila svoje privatno slobodno vrijeme i prisustvovala cjelovitoj višesatnoj prezentaciji rada te upoznala tim naših znanstvenika. Nadamo kako će neke od svojih dojmova prenijeti i svojim ostalim kolegama iz MZOS.

Zvjezdana Stančić .




Uz lijepe pozdrave Civitas.

http://www.civitas.hr/hrv/page.asp?aID=201&v=projekti&y=2013




Post je objavljen 18.06.2013. u 08:09 sati.