Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dianna-divernoe

Marketing

ZA GODINU DANA DIANNA DIVERNOE JE OBJAVILA 7 KNJIŽEVNIH DELA

Pomalo neprimetno, ali u roku godinu dana Dajana Diverno je objavila svega 7 književnih dela. Setimo se dakle u ovo vreme je objavljen Vilhelm Gustlof, juna 2012 godine. Od tada se na biserni lanac književnih dela nižu sledeći biseri: Zabranjena ljubav, Trijanon 1, Poslednje jutro u Beču, Balada o ruskom tigru, Nešto na tvojim usnama i evo Poslednje venčanje koje samo što niej pred nama (polako otkucava sat da ga vidimo)
Malo koji autor se može time pohvaliti, mada Dajana Diverno kaže kako je to ispod proseka jer ona broji 108knjiž.dela

VILHELM GUSTLOF – DAJANA DIVERNO
1.Izdanje, Subotica, Klub ljubitelja lepih umetnosti Aliass,
ISBN 978-86-87779-11-2
175str, 21 cm, autorova slika
Edicija Vojna književnost Dajana Diverno

Roman je rađen na osnovu istinitog događaja potonuća broda Vilhelm Gustlof, tokom Drugog svetskog rata. Sem pojedinih istorijskih likova, svi likovi u delu su stvar autorkine mašte i fikcije. Nastao u kratkom vremenu, prikazuje nam šta su sve preživljavali putnici broda Vilhelm Gustlof pre potonuća. Ovo je ujedno i najveća pomorska nesreća svih vremena, gde je poginulo više od 9.000. ljudi


ZABRANJENA LJUBAV – DAJANA DIVERNO
Izdanje, Subotica, Klub ljubitelja lepih umetnosti Aliass
ISBN 978-86-87779-15-0
248str, 21cm
''Ljubav s mirisom eksploziva''-Sredoje Topalović
Žanrovska umetnost Dajane Diverno – Spasoje Ž. Milovanović

Zabranjena ljubav je romantična i pomalo tragična priča o nemogućoj ljubavi između Cesara i Donatele. Nakon povratka iz Madrida, Donatela nanovo ostvaruje svoju mladalačku ljubav s Antonijom del Kastiljom sluteći kako ta ljubav nema više simboličnu jedinstvenost kao nekad. Sreće Cesara Hereru i tek tada shvata pravi smisao ljubavi, strasti i zablude. Nakon pogibije cele porodice preuzima posao s marihuanom u svoje ruke. Vremenom misteriozno nestaje s meksičke scene delovanja i vlasti.


POSLEDNJE JUTRO U BEČU – DAJANA DIVERNO

Izdanje, Subotica, Klub ljubitelja lepih umetnosti Aliass
ISBN 978-86-87779-13-6
62str, 21cm
Edicija ''LIRIKA SREBRNOG PERA''

Zbirka pesama napisana u austrijskoj prestolnici. Dajana Diverno je bila oduševljena s Bečom, pa je napisala zbirku. Neke pesme se izdvajaju kao: ''Duplo'', ''Ponoć zove noćas'', ''Princeza''....

TRIJANON

Izdanje, Subotica, Klub ljubitelja lepih umetnosti Aliass
ISBN 978-86-87779-08-2
238str, 21cm
Edicija ''Karpatski visovi''

Mlada i prekrasna Veronika Dunafalvi nakon udaje za Sebastijana Arpada, pokušava da se navikne na život u Parizu. Sve to dodatno otežava činjenica da ona vrlo voli svoju domovinu Ugarsku, koja se u to vreme nalazila pred potpisivanjem Trijanonskog mirovnog sporazuma i otcepljenjem određenih teritorija. Veronika teško prihvata nove prilike u zemlji, sve dok vremenom ne uvidi da joj sam život visi o koncu.
Brilijantno delo nenadmašne Dajane Diverno dokazuje kako se ona uspešno snalazi u istorijskim žanrovima. Prvi u istoimenoj triologiji prikazuje patnje naroda na delu Panonije.
Sama triologija je sačinjena iz tri romana: Trijanon, Poslednji sekund za Brašov i Volela sam predsednika.


BALADA O RUSKOM TIGRU – DAJANA DIVERNO

Izdanje, Subotica, Klub ljubitelja lepih umetnosti Aliass
ISBN 978-86-87779-12-0
60str, 21cm
Edicija ''LIRIKA SREBRNOG PERA''

Strastvena i ljubavna zbirka pesama Dajane Diverno.
Raskošne fizionomije i temperamenta, uzavrele strasti i snažne lirkse ekspresije, erotskog senzibiliteta kreira autentičnu poeziju o ljubavi. Upućeniji u Dajanino stvaralaštvo ovde je prepoznaju po strasti hirovitoj i slobodnoj poput sibirskog tigra. Zanosna i zavodljiva igra reči kojom suvereno vlada daje svojevrsno obeležje njenom erotizmu.

NEŠTO NA TVOJIM USNAMA – DAJANA DIVERNO


Izdanje, Subotica, Klub ljubitelja lepih umetnosti Aliass
ISBN 978-86-87779-17-4
57str, 21cm
Edicija ''LIRIKA SREBRNOG PERA''

Zbirka pesama NEŠTO NA TVOJIM USNAMA je vesnik mladosti Dajane Diverno. Broji pedesetak pesama, a nastala je davne 1998 godine, odnosno kada je poetesa imala 17 godina. Intenzivnu godinu rada tada je obeležilo 13 napisanih zbirki (oko 800pesama) u rekordnom vremenu. Zbirka je osvežavajuća, poletna i lepa poput prvog daha proleća, ima sve šanse da se dopadne čitalačkoj publici, koja je autorku susrela kroz brojne romane i zbirke pesama.


POSLEDNJE VENČANJE – DAJANA DIVERNO

Izdanje, Subotica, Klub ljubitelja lepih umetnosti Aliass
ISBN 978-86-87779-14-3
210str, 21cm
Edicija ''BESTSELER DAJANA DIVERNO 2013-2014''
Kritika na delo Miodrag Radojčin ''Da li i bogati plaču?''

Komičan roman.
Vendi Braun ima sve u svom životu, mnogo novca,živi okružena luksuzom, mnoštvo prijateljica i sasvim je stopljena s harmonijom Beverli Hilsa. Ali... Nema sreće u braku i s muževima. Nameće se pitanje da li će uspeti da ostvari san iz detinjstva i iman divan i skladan brak koji odoleva svim nevoljama.






Post je objavljen 16.06.2013. u 19:30 sati.