Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kalitribune

Marketing

Lokalna politika a'la postapokaliptika




"Suvremena lokalna i regionalna politika, sa svim zapanjujućim napretkom u demokratskom i menadžerskom smislu, ipak kao da gubi ponešto od tradicionalnih uvida. Netko bi rekao da to nije šteta. Srce me zaboli kad to čujem. Jer koliko god se danas organizirali na principu manipulacije i debilizacije lokalnih zajednica, prije ili kasnije ponovo će se pojaviti potreba za tradicionalnim metodama terora, silovanja, paljenja, premlaćivanja, ubijanja i, na koncu, dobrog starog zastrašivanja.
Premda sam do srži demokrat i legalist, moram istaći ono što svi prešućuju: konačna odluka u javnoj politici na lokalnoj razini uvijek je na neki način individualna i ne može se obazirati na pravno-legalne strukture kao pijanac na plot. Mislim da je jasno što želim reći, no za one koji tek ulaze u ovaj pečalni posao, evo pojašnjenja...
Tko god je gledao "Mad Max2-Road Warrior" dobro zna kako ja većinu vremena provodim u debati i uvjeravanju ... no u onom trenutku kad trebamo konačno urediti lokalnu zajednicu - spaliti je, opljačkati, silovati sve sisavce koje nađemo, a ostatak poubijati - tada, kažem, sve leži na odluci prvog čovjeka motociklističke horde, odnosno mene.
Neka se mladi uče na mom primjeru! Ne zbog mene, ne zbog sebe, nego zbog budućnosti naših lokalnih zajednica. Svatko može uz životinjske krike zapaliti nečije selo. Ali učiniti to sa stilom, odobravanjem sugrađana i pače uz prešutni pristanak žrtava, e to može samo pravi lider. Niti jedan propis EU, niti jedna civilna udruga takvog čovjeka ne može stvoriti. On se rađa. To je poruka svima koji žele naše lokalne zajednice učiniti boljima, ljepšima i bližima zemlji, odnosno ravnijima."

Humungus, "Lokalne politike - ne lovi tiće kad spremaš krvoproliće"

Post je objavljen 15.06.2013. u 09:28 sati.