Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

SJENA



slika: digital art


**Ogledalo ogledava stvari, ali ogledavanje nije aktivnost. To je u prirodi ogledala da bilo što da stane ispred njega, ono samo to odražava." Osho

Moje plutonske oči vide, a uranska intuicija osjeća i ono najdalje, najdublje, najtajanstvenije... vide svoju sjenu...

U labirintu dubokog jezera gdje je tama mekana kao duša i gdje se duh propinje nebu progovorila je sjena stihovima Antonia Machada:

''Gospode, moje srce šumi kao more, o Gospode!
I razbit će se niz ove stijene,
čuješ li moje srce, o Gospode!''


‘’Moje srce šumi... kao more’’.., dok se kroz rotirajuću svijest želim približiti tom šumovitom moru, iz duboke tuge uzimam led i razmičem paučinu prošlosti, a kao pozitivan predznak javlja se titraj srca, onaj poznati titraj: 'nisi sama... imaš sebe'.


slika: digital art

Kad ''bezdan uzvrati pogled'' i taj pogled uhvatiš kao jasnu poruku i zaljubiš se u te oči, znaj, iznad postojanja spajaju se ruke i zazivaju šumovito more, zazivaju jesenje magle i spuštaju se na korijen crnog hrasta, da u njegovoj dubini razluče sjenu Sna.

Postaješ moj trag, postaješ početak gdje sam stala, postaješ odmor nakon umora i kad slijepe oči duše vide sjenu, potopit ću te u svoj polusvijet gdje ćeš na kamenu vidjeti zapis mog kraja i početka.

Oči se gube u tvojima, u njima vidim nestašne igre, ali ne vidim čovjeka umornog od života, a Sunce se nikad neće okrenuti od mene, samo sam ja malo u sjeni.

Priziva me Mjesec svojim opsjenama, lutanjima, priziva me sjena, da joj pogledam u oči i odlutam sa njom ispod Mjesečevog traka.


napisano: 24.09.2012. na portalu Magicus, a iz 4. zbirke poezije "PLESAČ NA ŽICI":

https://www.magicus.info/ostalo/poezija/sjena-10

http://www.digitalne-knjige.com/varga4.php

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem:
ISBN broj: ISBN 978-953-7889-53-1
Sva autorska prava pridržana. Nijedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.



Post je objavljen 11.09.2021. u 11:19 sati.