Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

Marketing

Zapušteni autokamp MUP-a nesiguran je za goste

Autokamp Ministarstva unutarnjih poslova u Valbandonu neuobičajeno je pust za ovo doba godine, na pragu turističke sezone. Naime, kamp s oko 400 mjesta zatvoren je do daljnjeg, kako navodi glasnogovornik MUP-a Dušan Miljuš, jer prema važećem Prostornom planu općine Fažana nije predviđen autokamp u Valbandonu te nema mogućnosti dodatnih ulaganja u njega.
Dosadašnji sigurnosni uvjeti u kojima je radio kamp su izuzetno loši, ističe Miljuš pa se autokamp više ne može koristiti za ljetovanja, o čemu je obaviješten i Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a te im je otkazan ugovor o smještaju kamp kućica.
Kako nam je pojasnio Zoran Butković, upravitelj MUP-ovog uslužno-edukacijskog centra u Valbandonu, u čiju ingerenciju spada i kamp, taj je smještaj bio isključivo internog karaktera namijenjen djelatnicima državnih službi, prvenstveno su ga koristili djelatnici i umirovljenici MUP-a te u manjoj mjeri Ministarstva pravosuđa i zatvorskih službi po cijeni koja u prosjeku iznosi jednu trećinu tržišne.
Kako saznajemo iz Turističke zajednice, oni su obavijest o zatvaranju dobili prije desetak dana.- Kamp ne zadovoljava kriterije suvremenih kampova. Nije imao adekvatnu kategorizaciju, a sigurnosni razlozi zbog kojih je zatvoren su dotrajali sanitarni čvorovi, neodgovarajuća hidrantna mreža te je infrastruktura kampa bila loša.
Smanjenje kapaciteta MUP-ovog kompleksa gubitak je za fažanski turizam, kaže direktorica općinske Turističke zajednice Melita Peroković. Prema procjenama iz MUP-a planirali smo u ovoj godini ostvarenje 45 tisuća noćenja u odmaralištu u Valbandonu. No, nakon što smo dobili obavijest o zatvaranju kampa, planira se 30 tisuća noćenja, što je 15 tisuća noćenja manje, kaže Peroković.
Zbog toga će, dodaje, turističkom vijeću predložiti izmjenu programa Turističke zajednice jer se radi o gubitku prihoda boravišnih pristojbi u prosječnom iznosu od 75 tisuća kuna bruto, odnosno 45 do 50 tisuća kuna neto u odnosu na plan.
Potonji iznos ostaje na području Općine Fažana pa će vijeće donijeti odluku o umanjenju obima planiranih ovogodišnjih aktivnosti i predložiti Skupštini TZ-a rebalans sredstava. Općina Fažana pak, rekao nam je donačelnik Radomir Korać, nije dobila nikakvu službenu informaciju o novonastaloj situaciji u odmaralištu pa nije želio ništa komentirati stanovi Zamet



Post je objavljen 14.06.2013. u 14:20 sati.