Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Papina audio-poruka slijepim osobama

Vatikan, (IKA) - U audio-poruci članovima Talijanskog saveza slijepih i slabovidnih, upućenoj skupini od 75 uglavnom starijih osoba koje se nalaze na ljetovanju u Tirreniji, Papa je poželio da u njihovu duhu uvijek bude Božje svjetlo.
Zahvaljujući modernoj tehnici mogu doći do vas, tim je riječima papa Franjo pozdravio skupinu slijepih na ljetnom odmoru u Toskani. Potom je istaknuo da je Isus uvijek imao posebnu pozornost prema slijepima, dodavši da ozdravljanje slijepe osobe ima posebno simboličko značenje: predstavlja dar vjere. A to se odnosi na sve, jer svima nam je potrebno svjetlo vjere da možemo kročiti na životnom putu, kazao je Papa.
Molim Gospodina da u svima nama obnovi dar vjere, da u našem duhu uvijek bude Božje svjetlo, svjetlo ljubavi, koje daje smisao našem životu, osvjetljava ga, daje nam nadu i čini nas dobrima i raspoloživima prema našoj braći, kazao je Sveti Otac a potom se posebno obratio Talijanskom savezu slijepih.
Papa se na kraju poruke obratio Talijanskom savezu slijepih i slabovidnih. Uvijek širite kulturu susreta, solidarnosti, prihvaćanja prema osobama s invaliditetom, ne samo zahtijevajući pravednu socijalnu sigurnost već i potičući njihovo aktivno sudjelovanje u životu društva, zaključio je papa Franjo.

Post je objavljen 12.06.2013. u 23:42 sati.