Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Papin apel protiv izrabljivanja dječjeg rada

Iskreno se nadam, istaknuo je Papa, da će međunarodna zajednica poduzeti još djelotvornije mjere u borbi protiv te prave pošasti
Vatikan, (IKA) - Danas se u čitavom svijetu slavi Svjetski dan borbe protiv rada maloljetnika, s posebnim naglaskom na izrabljivanje djece u kućanskim poslovima. Tim povodom papa Franjo je na kraju današnje opće audijencije uputio apel u kojem je istaknuo kako je ta žalosna pojava sve raširenija, osobito u najsiromašnijim zemljama. Milijuni maloljetnika, ponajviše djevojčica, žrtve su toga skrivenog oblika izrabljivanja koji često uključuje zloporabe, zlostavljanja i diskriminacije.
Iskreno se nadam, rekao je Papa, da će međunarodna zajednica poduzeti još djelotvornije mjere u borbi protiv te prave pošasti. Svoj se djeci treba omogućiti da se igraju, uče, mole i rastu u svojim obiteljima, u ozračju sklada, ljubavi i vedrine. To je njihovo pravo i naša obaveza. Vedro djetinjstvo omogućuje djeci da gledaju s povjerenjem prema životu i budućnosti. Jao onome koji u njima guši radosni polet nade!, upozorio je Papa na kraju svoga apela.

Izvor: IKA

Post je objavljen 12.06.2013. u 23:41 sati.