Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bubamarasarena

Marketing

Inspiracije dom...

Kada bi se gledao broj jedinki neke skupine životinja koje žive na Zemlji mislim da bi prvo mjesto po brojnosti pripalo kukcima.
Ima ih vrlo različitih vrsta i nastanjuju sve kopnene kutke našeg planeta.



Osim što su brojni vrlo su važna karika u životu cijele planete.
Kada pogledamo u jedan vrt, kukci su tu neizbježni. Mi ljudi ih dijelimo na korisne i štetne, ovisno o tome čime se pojedina vrsta kukaca hrani. Oni koji jedu našu salatu, paradajze ili kupus su štetočine, a oni koji jedu štetočine i oprašuju naše povrćke i voćke su korisni.

Oni koji ne žele upotrebljavati kemiju u svom vrtu žele da im što veći broj korisnih kukaca posjećuje vrt ili još bolje da se trajno tamo nastane.
U Njemačkoj sam prije nekoliko godina prvi puta vidjela hotel za kukce (Insektenhotel) i ideja mi se jako svidjela.
Naše tradicionalno društvo vrlo sporo prihvaća ovakve ideje, pa me zato razveselila činjenica da sam na ulazu u Park prirode Kopački rit vidjela prvi hotel za kukce kod nas (ne kažem da ih nema, ali nisu široko rasprostranjeni).

Evo kakav smještaj kukcima nude u Austriji. Ponuda je vrlo raznolika......od hotela s 5 zvjezdica pa sve do apartmanskog smještaja ;-)









Ovo su mi vrlo inspirativne ideje da uskoro u našem vrtu otvorim hotelski smještaj za kukce.....najniža cijena za noćenje bi bila 25 oprašenih cvjetova i 50 pojedenih biljnih ušiju dnevno ;-)



Post je objavljen 12.06.2013. u 21:00 sati.