Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

I Berlin je na kraju krajeva isti

...Ali tek na kraju krajeva...
Jučer sam opet bio jako razočaran zbog jedne vrlo dobre odluke. Bacila me u bed, ne mogu kontra sebe.
Pratio sam live stream sjednice na kojoj je bio izbor novih predsjedavajućih berlinske piratske parlamente frakcije. Svoju kandidaturu je najavio i moj favorit Oliver Höfinghoff pažljivijim čitateljima ovog bloga, ako ih osim Tee (belj) ima, poznatiji kao dečko moje omiljene blog modelice Mareike Peter. Odmah nakon najavljene kandidature tisak je predvođenim Springerovim bojišnicima ("Bild") pokrenuo suludu medijsku kampanju proglašavajući ga lijevim ekstremistom i maltene državnim neprijateljem broj jedan. I zato sam se uz kokice nacrtao pred ekran kompa, berlinski pirati su jedini totalno transparenti pa snimaju svako svoje sranje, zbunjen jer su mi još uvijek zagonetka i koliko god ih pratio ne mogu predvidjeti naredne poteze, za razliku od naših koje kužim već nakon par napisanih riječi.
Najava kandidatura i odmah šok, kandidira se Alexander Spies, najstariji od njih, sam se predstavlja kao socijalni pirat i nitko ga nikad nije svrstavao u neke "struje". Očita zbunjenost i komešanje, ionako slabo čujem, a sad baš ništa ne razumijem što se govori pa nevoljko ostavljam sliku i prebacujem se na zapisnik koji se isto tako piše uživo uz zabavne standardne pravopisne greške. Iskusni Spies je shvatio da netko mora stati na loptu između dvije suprotstavljene struje. Kandidirao se i Simon, poznat dugokosi alternativac, idealist duginih boja kose te četvrti vječiti kandidat na svim glasovanjima kojem ne mogu upamtiti ime, lik koji je prvi valjda u radnom kombinezonu ušao u parlament. Ide odluka o glasovanju, opet mi naivnom nije jasno zašto nadmudrivanje jel se zaokružuje samo jedan ili dva kandidata, shvaćam samo da su Oli i Simon u manjini oko nečega. Rezultat Alexander 9 glasova, Oliver 8, Spies prihvaća izbor i zahvaljuje se, shvaćam da se ide u novo glasovanje za drugog predsjedavajućeg i Oli pobjeđuje.
Zašto sam navijao za neobuzdanog energičnog Olivera koji je redoviti sudionik svih demonstracija za obranu univerzalnih ljudskih prava i protiv nehumanosti i nepravednosti sadašnjeg sustava i zašto sam razočaran razumnim kompromisnim rješenjem ?
Svojevremeno sam isključen iz većinskog školskog sindikata i krenuo u županiji u osnivanje drugog zbog javno izrečenih tvrdnji : "U vrijeme rata smatrao sam normalnim da u ludo vrijeme luda žena bude na čelu sindikata, sad je ipak mir i mislim da treba tražiti nova rješenja.". Rješenje je vrlo brzo nađeno, čim sam došao doma čekao me brzojav da sam isključen i da vratim člansku iskaznicu sindikata koju uzgred rečeno nisam ni podignuo.

Mislim da je sad u cijelol Europi ludo vrijeme koje traži leadere barem neukalupljenih razmišljanja.
Poraženi i pobjednik, Simon i Alex:



Drugi izabrani kandidat Oliver :



Post je objavljen 12.06.2013. u 09:43 sati.