Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Održan 3. ekumenski susret mladih "Franjo Jurak"

Ekumenizam kroz sport
Malonogometni dio 3. ekumenskog susreta mladih "Franjo Jurak" odigrao
se u subotu, 8.lipnja u Župi sv. Marka Križevčanina u Zagrebu, na malonogometnom igralištu Osnovne škole Augusta Šenoe. Susret je započeo molitvom svih ekipa koju je predvodio vlč. Odilon Singbo, župni vikar Župe sv. Marka Križevčanina.

Na nogometnom turniru sudjelovalo je šest ekipa mladih iz pet različitih kršćanskih Crkvi. Sudjelovali su mladi iz Makedonske pravoslavne crkve, Baptističke crkve, Evanđeoske pentekostne crkve, Biblijskog instituta Kristove crkve te iz seniorske i veteranske ekipe Župe sv. Marka Križevčanina.

Nakon dinamičnog, uzbudljivog i lijepog nogometa po prekrasnom sunčanom danu ljestvica konačnog poretka cijelog nogometnog turnira izgleda ovako:

1. Baptistička crkva
2. Župa Sv. Marka Križevčanina 1 (seniori)
3. Makedonska pravoslavna crkva
4. Evanđeoska pentekostna crkva
5. Župa Sv. Marka Križevčanina 2 (veterani)
6. Biblijski institut Kristove crkve.

Fair play ekipom proglašena je ekipa Biblijskog instituta Kristove crkve. Najbolji vratar je Pave Kerep, vratar ekipe Baptističke crkve, a najbolji strijelac je Djokić s 12 pogodaka, igrač ekipe Makedonske pravoslavne crkve. Najboljim igračem turnira proglašen je Saša Knežević, igrač ekipe Baptističke crkve.

Svi igrači su se ponašali u kršćanskom duhu i s punim poštovanjem prema protivničkim igračima, a svaka utakmica započela je zajedničkom molitvom igrača obje ekipe i suca.

U 19.30 sati u svečanoj župnoj dvorani započela je zajednička Služba Riječi, koju je predvodio vlč. Odilon Singbo, župni vikar Župe sv. Marka Križevčanina. Ekipama mladih koji su sudjelovali u malonogometnom turniru pridružili su se i predstavnici mladih iz Evangeličko-luteranske crkve. Pjevanje i sviranje na Službi Riječi animirali su glazbenici pod vodstvom Josipa Domazeta, a većina glazbenika su nekadašnji članovi VIS-a "Navještenje" iz Velike Gorice.

Nakon Službe Riječi, gore spomenuti glazbenici održali su kratki duhovni koncert kojim su ispunili i razveselili srca ekumenskih moliteljica i molitelja. Susret je završio kršćanskim agapeom.

Cijeli je susret održan u spomen na Franju Juraka, pokojnog dugogodišnjeg župnika Župe sv. Marka Križevčanina u Zagrebu te je imao dobrotvorni karakter jer se prikupljala novčana pomoć za našeg brata i prijatelja Hrvoja Babića, koji boluje od teškog oblika tumora kostiju. Hrvoje je nekadašnji orguljaš i voditelj mješovitog župnog zbora, voditelj zbora mladih, dugogodišnji basist i aranžer grupe "Božja slava band" te Nadbiskupijskog zbora mladih Zagrebačke nadbiskupije.

Autor: Josip Štefanac

Izvor: pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije

Post je objavljen 11.06.2013. u 23:04 sati.