Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Super šuma


Nakon dulje pauze danas smo se ukazali u šumi u kojoj nismo bili još od ljeta prošle godine. Vjerojatno jer nam taj trening (kao ni ono što je uslijedilo), nisu ostali u lijepom sjećanju. No unatoč tome to je jedan od najboljih šumskih terena u Plaćeničkom portfelju. Gusta šuma ispresjecana vododerinama i šumskim puteljcima pravo je manevarsko zemljište na kojem se možete protivniku dovući na svega desetak metara bez da vas primjeti. Upravo zato naglasak je na taktici odnosno koordiniranom djelovanju unutar ekipe. Jer ekipa koja u takvom gustišu može držati liniju i koordinirano nastupati po terenu pobjeđuje. Slučajnim odabirom dijelimo se 6 : 7 i manje brojna ekipa kreće u šumu složit nam zasjedu. Krećemo pet minuta iza njih i svega par minuta nakon toga primamo prve pogotke koji nam izbacuju dvojicu iz igre. Srećom zbog dimenzija terena dogovorena su dva oživljavanja tj. tri života, pa smo za pet minuta opet u igri.

Placenici

Umjesto frontalnog nastupa (jer ne vidimo tko nas, ni odakle pere), krećemo po desnom krilu. Pokazao se to kao pravi odabir, pa lagano čistimo teren i potiskujemo kontra ekipu sve do kraja. Naravno i mi imamo gubitke tijekom toga, ali združeno napredujemo i čistimo ih do pobjede. Nakon toga mijenjamo strane i krećemo u drugu borbu u susret. Međutim kontra strana umjesto napredovanja po našem grebenu, prebacuje se na drugi greben i zato se promašujemo tijekom napredovanja jedni prema drugima. Stoga nakon sat vremena napredovanja dolazimo do kraja grebena. Kužimo da smo se promašili, pa krećemo nazad po grebenu. Tek tada pronalazimo jednog zaostalog protivnika koji se odvojio od glavnine. Naravno rješavamo ga, a zatim vodimo sa sobom da ne čami sam u sred šume. Napredovanjem nazad konačno pronalazimo protivničku stranu, i opet gubimo binom u prvoj razmjeni paljbe.

Placenici
Foto: Dunster

Međutim pošto je došlo do miješanja linija i razmjene paljbe na manje od deset metara, nemamo izbora nego prekinuti borbu i ponovno uspostaviti linije. Svi se vraćaju na svoju stranu i kreće se opet. Ovaj put situacija je puno jasnija da ne kažem čišća. Stavljamo trojku na lijevo krilo, binom u sredini i binom na desno krilo. Krećemo naprijed, bilježimo gubitke, ali potiskujemo njihovu liniju nazad. Odjednom vidimo "neprijateljsku" trojku izbačenih iz igre (pogođenih) kako se vraćaju prema nama. Dečki mislili kako igramo na ispadanje i da je to to. Vraćamo ih nazad, ali izgleda da je jednosatna hodnja uzela danak. Neki nemaju snage (ni volje) za nastavak. Pitamo ostale što ćemo i šumom odjekuje - Idemo na pivu! I to je to. Nakon cca tri sata treninga većina zaključuje kako je vrijeme za hladno osvježenje. I bi tako... U lokalnoj birtiji smo tijekom još sat vremena druženja izanalizirali danas odrađeno i odabrali terene za treninge u četvrtak i nedjelju. Vidimo se...


Post je objavljen 09.06.2013. u 21:19 sati.