Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

SRAMOTA JE DA DRŽAVU VODE TAKVE VOĐE - KOJE SU NIŠTA KORISTI



Jučer (07.06.2013.) bio sam nazočan u 18,00 sati na svečanoj komemoraciji u šumi Lug (Trojstveni Markovac) u samome naselju i predgrađu Bjelovara. Zašto ja dolazim gotovo svake godine na isto mjesto odati počast mučki ubijenim žrtvama: Josip Manolić i njegova partizanska vojska je ubila bez suđenja zarobljenog mog ujaka Antu Pezera, koji je bio u ustaškoj vojski NDH. Drago mi je što se obilježava ta počast, ali nije mi drago kada vidim neke tamo partizane, komuniste i njihove potomke... Pitam se: kako ih nije sram da tu dolaze?

Na hrvatske žrtve jugokomunističkog boljševizma, pogubljene u poraću1945. godine osvrnula se profesorica Anita Blažeković ispred Matice hrvatske - Ogranak Bjelovar istaknuvši: - Nalazimo se na mjestu zločina koji je rezultat bolesnih umova. Moramo zapamtiti da je komunistički režim gdje god se pojavio pretvarao masovni zločin u pravni sustav vlasti. I tu priči nije kraj. Svima nam je poznato da je na području Republike Hrvatske evidentirano preko 900 što većih i što manjih gubilišta, a da nitko za to nije procesuiran.

Antun Korušec, bjelovarski gradonačelnik koji je rekao: Ovdje se nalaze žrtve koje su svoj život dale za Hrvatsku. Mi moramo pronositi istinu bez sustezanja, jer to je hrvatska povijest. Komunistički režim uveo je potpunu diskriminaciju žrtava koje je smatrao nepodobnima.

Između ostaloga nazočnima se je obratio "staro-novo" izabrani župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs, čiji je govor ne samo bio loš - nego je bio pun straha i nesigurnosti... U samome početku govora Bajs se je bio izgubio, ali on kao neki film - koji je preskočio neku scenu, počeo je u nečemu drugome govoriti. Bajsov govor je komentirao jedan čovjek do mene - koji je nekada radio 40 godina u Njemačkoj. Čovjek se je zgražao: "Što ovaj ne zna ni govoriti - što se nije napisao govor na papir." Bajsov govor se je sastajao od par nepovezanih rečenica. I ja se slažem - da taj govor bio je uvredljiv, jer nije imao ni smisao ni suosjećanje sa žrtvama. itd.

Zar, ima više smisla tamo dolaziti i govoriti o komunističkim zločinima - i to svake godine isti nam "sole pamet" a ništa ne poduzimaju da se izvedu pred sud krvnici. Licemjerno je sve odreda gledati i slušati: Imamo kao neke političke i religiozne vođe koji očito drže sve pod kontrolom, a ne žele da pravdu uzmu u svoje ruke... Dosta nam je lažnih obećanja i ispraznih priča...


HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
BRANKO STOJKOVIĆ
————————————–
Adresa: Đurđevačka cesta 159
Bjelovar / 07.06.2013.
HRVATSKA
Kućni telefon: 00 385 43 231 297
Mobitel: 00 385 95 814 82 90
Žiro-račun: 2340009-1100203086
Privredna banka Zagreb
http://crostojkovic1958.blog.hr
brankostojkovic152@yahoo.com

URED: Masarykova 8
——————————————


Post je objavljen 08.06.2013. u 13:58 sati.