Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookeraj

Marketing

Nekoliko linkova za klik(t)anje

Indijanka Vegetarijanka recenzirala je „Bum Tomicu“ autorice Silvije Šesto Stipančić, što smo mogli komentirati i na naslovnici Blog.hr-a prije nekoliko dana. Blogerica se (kao i ja) sjetila medijskog incidenta s jednom dušebrižnički nastrojenom roditeljicom koja se pobojala za moralno zdravlje svoga djeteta pri susretu s tom, po našem mišljenju, bezazlenom dječjom knjigom. Indijanka ne vidi nikakav problem u tom štivu, a ruku na srce, ne vidim ga ni ja. Veći je problem što je prepisivačina lektira postala istinski masovna pojava, uz posredstvo sveprisutnog interneta, dakako.

Bum Tomica

Blog Zagrebancija bavi se kulturnim, povijesnim i društvenim znamenitostima hrvatske metropole, a u tekstu Slobodna knjižnica donio je i novost koja se preklapa s pretežitim interesom ovog bloga. Book-crossing pokret u svijetu više i nije neka novost, a i kod nas sada hvata korijene (svodi se na prilično jednostavnu metodu: ostavite knjigu na javnom mjestu za slobodno čitanje u društvu, i zamolite one koji knjigu uzimaju, da ostave neku drugu za zamjenu).

Određeni su komentatori izrazili bojazan da kod nas taj projekt neće zaživjeti iz prostog razloga što smo kao narod pomalo „prokleti“, pa će neki ljudi radije uzeti sve knjige i prodati ih najbližem antikvarijatu umjesto da podrže projekt.
Što vi mislite o tome?

Slobodna knjižnica

Pingvinski blog donosi intervju s blogericom Ivankom Šuta, autoricom bloga Bloga mi moga, u kojem ona govori o blogiranju, blogosferi, autorstvu i kreativnosti.

Podržavam ovu hvalevrijednu akciju koju sam neslužbeno nazvala „Blog o sebi“.

Bloga mi moga - portret blogerice


Post je objavljen 12.06.2013. u 19:06 sati.