Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

Kaznena prijava protiv odgovornih osoba nadležnih institucija grada Zadra zbog nemogućnosti prolaskom ulicom

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR


OPĆINSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO U ZADRU


PREDMET: Kaznena prijava protiv odgovornih osoba nadležnih institucija grada Zadra zbog nemogućnosti prolaskom ulicom


Dana 1. lipnja 2013. godine zbog kišnih oborina stanovnici ulice Đure Basaričeka ne mogu automobilima, a niti fizički prelaziti ulicu i ne mogu doći do svojih obiteljskih kuća. Pošto je vikend, a nadležne službe ne rade i ne iscrpljuju popljavljenu ulicu te zbog opstanka Hrvata i građana podnosimo kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba nadležnih institucija grada Zadra.

Na zahtjev grupe građana ulice Đure Basaričeka zadarski gradski Upravni odjel za graditeljstvo i zaštitu okoliša, 17. prosinca 2009. godine, dao je odgovor da će se problem odvodnje oborinskih voda u navedenoj ulici riješiti u 2010. godini, ali međutim po tom pitanju ni do danas ništa nije riješeno. Već duže vremensko razdoblje stanovnici ulice Đure Basaričeka ne mogu automobilima, a niti fizički prelaziti ulicu zbog kišnih oborina.

Održavanje gradskih prometnica je u nadležnosti grada zbog čega su se građani već obraćali gradonačelniku i Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti da se riješe oborinske vode u ulici Đure Basaričeka, ali do danas nije riješen navedeni problem.

Građani ulice Đure Basaričeka koja pripada mjesnom odboru Plovanija sve su više nervozni i ogorčeni na zadarsku gradsku vlast zbog obećanja koja nisu ispunili.

Institucije koje su zadužene za navedeni problem izbjegavaju ga riješiti. Isti nisu zainteresirani za problem i ponašaju se kao da će ga netko drugi riješiti, a ne oni koji su zaduženi za to.


DOKAZ:

1. Poplavljena ulica Đure Basaričeka






2. Odgovor zadarskog gradskog Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša, 17. prosinca 2009. godine da će se problem odvodnje oborinskih voda u ulici Đure Basaričeka riješiti u 2010. godini.




U Zadru, 1. lipnja 2013. godine


mr.sc. Miljenko Marić
predsjednik podružnice SHZ-a Zadar

Post je objavljen 01.06.2013. u 21:16 sati.