Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Folkloraši potpisali povelje o bratimljenju


PRIJE POČETKA 13. FESTIVALA FOLKLORA "ROBERT BAJTAL" U VINKOVCIMA
Folklorni ansambl Lisinski je s HKC Bunjevačko kolo iz Subotice i HGD Sv. Cecilija iz Korčule, potpisao povelju o bratimljenju. Ove tri folklorne skupine su i sudionici ovogodišnjeg 13. festivala folklora.
Prije početka 13. festivala folklora "Robert Bajtal" što se održava u Vinkovcima, a posvećen je folklorašu iz Folklornog ansambla Lisinski, Robertu Bajtalu koji je smrtno nastradao u vinkovačkoj pošti prije 13 godina kada je jedan nezadovoljnik aktivirao bombu, Lisinski je s HKC Bunjevačko kolo iz Subotice i HGD Sv. Cecilija iz Korčule, potpisao povelju o bratimljenju. Ove tri folklorne skupine su i sudionici ovogodišnjeg 13. festivala folklora.

- Festival folklora "Robert Bajtal" postao je puno više od samog folklora jer smo potpisali povelju o bratimljenju. Ovo nije povezivanje samo folklora nego i regija, Dalmacije i Slavonije,kao i prekogranične suradnje sa Suboticom, te ćemo se preko ove povelje o bratimljenju natjecati novac za EU fondova. Ulaskom u Europsku uniju ne dobivamo samo mi, već mi donosimo Europskoj uniji puno toga, od naše kulture i tradicionalnog blaga - Danijel Šota, umjetnički voditelj FK Lisinski.

Večernji

Post je objavljen 27.05.2013. u 09:14 sati.