Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/3010

Marketing

strah od smrti/alternative i mogućnosti

Za početak definicija : Alternative su dvije, a mogućnosti razne. Alternative su isključive i golim okom prepoznatljive, i tek se u svom sljedećem evolucijskom koraku pretvaraju u mogućnosti.

Provjerite da li ste dobri u raspoznavajnju istih, i za početak izbacite nađite netočnu teoriju :
1 - mrak i svjetlo. Mrak je samo jedan i to posve mračan, a sve ostalo je svjetlo koje se potom pretvara u ogroman broj mogućnosti, u boje. T / N ?
2 - mrtav ili živ. Lako prepoznatljiva razlika, samo pomirišite. Kad si mrtav onda si mrtav, a kad si živ onda ti se otvaraju mogućnosti - pa ti biraj! T / N ?
3 - muško ili žensko. Tehnički, možete se roditi kao jedno od ta dva. No nakon toga vam se otvaraju mogućnosti različitih izbora. T / N ?
4 - Il' si s nama il' si protiv nas - nema trećeg. T / N ?


Rješenje testa:
Ako ste zaokružili broj 4 pročitajte ovaj dio, možda će vam nešto poznato zazvoniti. Mogućnosti ne trpe da ih se gura u alternative, bilo kakav pokušaj toga je najobičnije ulično prljavo nasilje. Crtica o prirodi nasilja : nasilje ne mora nužno proizvesti novo nasilje, ali je posve sigurno proizašlo iz staroga. Izbor prve od ove dvije mogućnosti (primjetite, nisu alternative) može potaknuti naš stari dobro poznati prijatelj : strah od smrti! Jedino on vas može natjerati da se bavite svojim, a ne tuđim prljavim pragovima. Upitajte ga, i on će vam podastrti gomilu vaših osobnih mogućnosti kojima možete zamijeniti tuđe alternative, i savjetovati vas da ne mijenjate jedne za druge, ne isplati se.
Zauzimanje stava se od vas očekuje, no isti možete zauzeti i djelom, odnosno propustom istog, odnosno kontinuranim djelovanjem u skladu sa svojom izabranom mogućnošću. I bez ljutog podizanja glasa se može izraziti svoj stav, normalni ton se također računa, provjerite!
Naravno, jedna od izabranih mogućnosti može biti i da se priklonite ljubiteljima alternativa, no ne zaboravite da je njen nusproizvod metar kojim će se i vama mjeriti. Onog jednog dana o kojem danas ne želite razmišljati.
Stoga vam preporučamo da se rađe bojite smrti i ne činite drugima ono što ne bi htjeli da oni vama čine. Time će vam se puno problema riješiti sami od sebe. Takav je taj strah od smrti, kad ga shvatite ozbiljno, vrlo je djelotvoran.

(Ako ste zaokružili neki drugi broj produžite dalje. Sigurno ćete naći hrpu tekstova koji ćete lakše razumjeti.)


Post je objavljen 27.05.2013. u 16:26 sati.