Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sekasmith2

Marketing

Istina o Ivici i Marici

Djeca su otporna bića. To je dokazano odavno. U priči Ivica i Marica. Veli to moja prijateljica koja bi umrla da napiše od dve rečenice, pa kak ju želim živu, pišem ja 222 rečenica....

Alzo Verzija Ivice i Marice po Bibi zvanoj Jagoda:
Djeca su otporna bića.

Prvo:
Navodno roditelji sterali decu u piz... dakle, u šumu:

Suseda nema na dva kilomentra, ali svi sve znaju kaj se di događa (susedi su friško doseljeni iz Novog Zagreba), odma ih je (starce od Iveka i Mare) neko prijavil u pojave pod A/, B/ i C/

A/ Murija, tri komada u uniformi (sve redom završili za fotografa, parketara i montera centralnog grijanja. Svikoliki su prethodno radili u Končaru): Došla murja na uviđaj, al su se kratko zadržali, love Vuka, Medveda i Lisca, Trojac navodno obio bankomat Hypo-Alpe-Karpati-Adria-Jadran-Banke - u Puščoj Bistri Donjoj. Ustanovili da dece nema, da susedi paničare i cinkaju, i razlaz.

B/ Soc. skrb: Socijalka, a koja je došla nakon treće prijave, jasno, alzo pita roditelje: Koji vam je bil kur..mpbh... hm, vrag pa kaj ste išli tak siromašni, delat decu?

C / Pravosuđe: Pravna država, po prijave iz socijalne skrbi (ne funkcionira, love mafijaše i još neke beštije).
Dok se sve dostavi u 3 primjerka, zaprimi, nakelji taksena marka i priloži oslobađanje od plaćanja sudskih pristojbi, poštambilja, fotoroboti dece, opis posla, mislim opis dece i to, rasporedi, odredi sudac, zapisničar, broj moguće prisutnih novinara (bar 10.000), prođe prek 1., 2., 3-stupanjskog suda, Štrazburga, Ustavnog suda i Haga, već buju svi pokojni.

U međuvremenu se našlo u arhivi pradedu i prabaku za podizat decu. Al samo na papiru, ne zna se di su točno. Boravište, prebivalište, bivalište, biralište i to.
To ko slučaj moje kolegice, a koji prastarci su rođeni 1875. (hiljaduosamstosedamespete) ali ih kolegica nemre proglasiti mrtvima, nešto u vezi nasljedstva, jer nemaju čiste papire. Ne starci, nego ona i dragi, a starci - tak da vjerujem da su negdi iza Urala i rade na novom slavenskom pokoljenju, (ovo je živa istina mislim ovaj dio – da ih nemreš proglasiti mrtvima, ne da pravosuđe). Želi ih imati na popisu za glasovanje kad se Jaca ili Ivek opet kandidiraju.

Di smo stali, aha, spika sa socijalnom radnicom koja se nervira, pukel joj nokat, a jutros ga je namazala i tak lepo zrašpala, otvorila kancelariju u pol 11, kaj ak dela od 8. I još je onda morala na teren u ovu vukojebinu. Alzo daklem, pitanje je postavila.

Sad odgovori:

A/ Murija otišla u nepoznatom smjeru u poznatu birtiju
dakle:

B/ Socijalki:
Roditeljska verzija:

Otac veli:
Je kaj siromašni; Pa ja dobio otkaz u Prvomajskoj, a žena u Drugomajskoj, probali smo se zaposliti u Trećem maju, al ni tamo baš stvari nisu...
Sve mu ono od jada puca njemu – hm, srce, srce mu puca, pa dodaje: Radi teškog siromaštva izbacili smo iz kuće Ivicu i Maricu, došli u predpubertecku fazu i počeli klopati nenormalno, gospođo, to nije normalno, to je nenormalno. Jedu kaj pajceki. Pa nek onda odu u šumu i jedu žirje i gljive. Nebuju se oni niš otrovali, bute vidli, još buju se vratili! Obraća se ženi – stara, buš vidla, pak buju se vratili!
Gleda usput s čim bi klepnul ženu, kad ova socijalka ode. Tati se sviđa suseda Pepa iz susjednog sela (2 km udaljenog) al njegova žena otporna, svaki put kad zamahne, ona se zmakne, ko fol nekaj radi po kući, počel je sumnjati da ga je nekak skužila.

Majka prsluk puca dok joj srce kuca. Dakle ista majka di bi i staroga zatukla, sviđa joj se poštar, al muž otporan, nikak da gekne, a fino ga truje već par godina, ništa. I potvrđuje socijalki da su deca nemoguća, a nekidan je mala liznula prst i rinula ga u teglu sa šećerom, to proždrljivo božesačuvaj.

C/ Pravosuđe – to će napisati moji unuci ako ih, nedajbože, budem imala, a s obzirom na brzinu pravosuđa kao takvog.

Djeca u međuvremenu:

Ivica, sestri Marici: Si videl kak mi mozak radi, svi misle da su nas starci sterali, gle sad se zbiljam nebumo vraćali. Pa ko još trpi starce, stari nit mi neda plejstejšn, nit bu mi kupil novu loptu, a oće da furam pet iz matiše, kužiš, stari ni normalni, jebate, nit više gleda tekme, a stara radi takvu punjenu papriku da to ni morski pas ne bi pojel. I još stari stipsa u zadnje vreme, si vidla, ne da lovu stari ni za stošu, ko da je stoša neka cigareta, nek on puši Benston jebote, e, sister, jel ostalo kaj beloga za šmrknut?

Marica: Nije rista, ima malo trave, al polako. Moš si potražit kakvu gljivu ludaru.

Ivica: Stara ti si napušena.

Marica: Je pa kaj bi ti štel.
E, dajgle ovu kuću.

Ulaze u kuću u kojoj živi mila starica, čorava i sva sfrkana i reumatična, i ima džozle ko dno flaše od Dom Perinjona, ukratko ko iz Alana Forda, jadna, kljuka joj zaštopana, gladna je. Stara ni ne kuži da joj je kuća sagrađena od slatkiša (radila i uredno krala u Krašu). Ooo, vidi posjeta došla, odite djeco, bute mi čaj skuhali, poglečte po špajzi, morti ima kaj za jesti, pa se ponudite.

Vidla deca ima tu za jesti od krova do poda, zaprli babu i davali joj za jesti samo štapiće. Bobi. Baba se opstipirala. U prastaroj verziji ona je sirota kao zatvorila njih i hranila, a oni su joj kroz rešetke pokazivali prst – da kolko se Ivica zdebljal. Mislim ne znam ko se prvo zdeblja tak da mu je prst ko safalada, po vlastitom iskustvu najprije zgubiš struk, pa se nekaj naseli po trbuhu i riti, ne znam.

Deca našla da baba uzgaja mak i radili su makovnjaču, ak bumo lagali. A od marice su radili savijaču, isto ak bumo lagali. - To bi bila priča za moju pokojnu mamu, a za generaciju koju sam rodila ovo:

Kad su si dobro napudrali nos (ima baba zalihe u špajzi al je dementna), pretrpali bajaderama i napušili marice, spalili babu namrtvo, tak da ni ona ružna iz serije Kosti nije niš našla sumnjivoga, čak ni gebis.

Starci od Ivice i Marice su se razišli, al su se posle pomirili jer su kužili da poštar troši Pepu iz susjednog sela (2 km ono, udaljeno)

Murja povukla prijavu, ona trojka što je jurila po stepi snežnoj (Olivera Marković bi nekaj znala o tome) e, i kak je pravda veliju dostižna, nakon kaj su sredili bankomat, sad su u Remetincu na posebnoj državnoj skrbi i čist su zadovoljni, a poreski obveznici sretni do ludila, još trojca na grbači.
Socijalna skrb odustala od daljnjeg petljanja, starcima za decu ukinula privremeno uzdržavanje, jednokratnu socijalnu pomoć, ne pokriva trošak režija domaćinstva, HZZO ukinuo dječji doplatak jer je referentica bila dugo na bolovanju pa otišla u invalicku (sredio dr. Rubala). Starci bereju šumske plodove, including gljive ludare, al niš im nije, ojačali i oni. Normalno, kad nema dece da im dušu vadiju.

Ivica se bavi uvozom-izvozom i momentalno skija u Alpama, sprema se za prvenstvo u Splitu, zima 2013/2014.

Marica se bogato udala za najružnijeg nogometaša na svetu, to nije bilo teško naći, i bavi se ko zna čime se bavi, ničime, prošeće tu i tam Špicom i pokaže Patki Vlokos da ima skuplje šuze neg ona te izaziva opće zgražanje. Kak rodi koje dete, pošalje Anđi i Bredu.

Zaključak: Deca su otporna. Prvo su izludili starce i nikad se nije utvrdilo jesu ih ovi sterali il su sami zbrisali; pa su preživjeli u divljoj šumi i na kraju su i jadnu vješticu dotukli. I još drapaju po rwatzkoj, budibogsnamaioslobodibože, aliiiii, ali – dolazi EU, e, onda bu i nova verzija ove veličanstvene priče.


Post je objavljen 26.05.2013. u 14:49 sati.