Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gladusa

Marketing

Izbori 2. lipnja: Andro Magić vs. Nediljko Medić

PRIVREMENI NESLUŽBENI REZULTATI 1. KRUGA IZBORA ZA OPĆINSKOG NAČELNIKA
Pristupilo: 1.209 birača
Andro Magić je dobio 464 glasa
Nedjeljko Medić 440 glasova

S obzirom da je načelnik Medić jasno pokazao kakav odnos ima prema stanovnicima Ždrelca na području Gladuše,
pozivam svih da svoj glas daju Andri Magiću.

Susjedi su mi javili da su kontaktirali gospodina Andru Magića. On je protiv diskriminacije vikendaša i slaže se da je iznos komunalnog doprinosa potrebno sniziti na neku normalnu razinu. Nije najavio točno koliko, ali ni Medić nije točno rekao koliko bi snizio doprinos.
Osim toga, dosadašnji načelnik je jasno pokazao kakav odnos ima prema nama s Gladuše kroz izjave u medijima, tvrdeći da smo spriječavali domicilnom stanovništvu pristup moru, što je čista laž. Također, nije smatrao potrebnim obavijestiti stanovnike i vikendaše na području Gladuše kad će početi i kad će završiti radovi na glavnom vodu kanalizacije, kao niti o načinu na koji će se to raditi. Mnogi u Gladuši iznajmljuju apartmane, po mojoj procjeni svaka treća kuća. Od jeseni imaju rezervacije turista koji dolaze na ljetovanje već u lipnju, a obala je trenutno razrovana i nepristupačna. U zadnjoj ulici se ne može ni prići kućama, uništene su i vodovodne cijevi. Navodno izvođačima radova Općina kasni s plaćanjem. Ako nisu mogli isplanirati radove, nisu ih trebali ni započinjati samo radi izbora.

2. krug izbora je 2. lipnja. Ako niste sigurni da li je Andro Magić dobar izbor, možete ga kontaktirati preko Facebooka i riješiti nedoumice:
Facebook.com/KandidacijskaListaGrupeBiracaAndroMagic

Zadarskilist.hr/clanci/24052013/medic-u-prvom-krugu-podcijenio-magica
Pasman.hr: Rezultati izbora za Općinsko vijeće

PS:
Odluke o komunalnim doprinosima:
2008. doprinos je postavljen na 150kn za vikendaše, 40kn za vlasnike obiteljskih hotela i 30kn za osobe s prebivalištem u Općini duljim od 30 godina: www.zadarska-zupanija.hr/sl_glasnik/glasnici/2008_13_glasnik/13.pdf
2012. komunalni doprinos za sve starosjedioce s prebivalištem na otoku duljim od 10 godina dodatno je snižen na samo 10kn/m3, dok za vikendaše ostaje maksimalan: www.zadarska-zupanija.hr/images/stories/s.glasnici/SL.GL.BR.16.pdf
Ne mogu pronaći Općinsku odluku o sniženju najvišeg doprinosa sa 150 na 138kn, ali doprinos ne može biti viši od 138kn jer je tako prije par godina odlučilo nadležno ministarstvo.
Ne mogu pronaći ni Službeni glasnik Općine Pašman iz 2001. i 2010. godine. U skladu s tim je izvješće GONG-a iz 2011. o Općini Pašman kao jednoj od najmanje transparentnih: Gong.hr/media/uploads/lotus_2011_-_istrazivacki_izvjestaj.pdf. Evo i upitnik o transparentnosti iz 2012./13. kojeg je ispunio pročelnik JUO Pašman: http://www.antikorupcija.hr/lgs.axd?t=16&id=3740 (sa stranice www.antikorupcija.hr/zadarska-zupanijia).

Pred izbore su i Medić i Magić najavili sniženje komunalnog doprinosa. S obzirom da zajedno imaju 9 vijećničkih mjesta, neovisno o tome tko će biti načelnik komunalni doprinos bi trebao biti snižen. Magić je najavio "neku normalnu razinu", a Medić je najavio 50%. 50 posto znači 69kn/m3 za vikendaše i 5kn/m3 za domicilno stanovništvo. Međutim, ako je Magić zaista protiv diskriminacije kako je objasnio našim susjedima, to znači da bi i vikendaši trebali plaćati jednak komunalni doprinos kao i domicilni stanovnici. Kako će na kraju ispasti vidjeti ćemo uskoro.
.


Post je objavljen 25.05.2013. u 15:48 sati.