Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/narodnapolitika

Marketing

'SPIG'-ov GOST UREDNIK - ANTUNTUN

Pozdrav!
Nakon što se gospodin Antun popiškio na moj prvi prijedlog da bude urednik dao sam mu rijetku priliku da uzme literarnu kuburu i ubije 'SPIG',a on ne da ga nije ubio već se upisao zlatnim slovima u 'SPIG'-ov HALL OF FAME.
Ne znam za Vas,ali čovjek stvarno ima duha i svaka čast.
Za one koji žele znati više spomenut ću da je od jučer pokrenut 'SPIG'-ov FACEBOOK DELUXE EDITION'. S obzirom da se u fejs razumijem kao Mara u krivi kurac nemojte mi zamjeriti početničke greške,a svi fanovi koji žele uživati u tom Facebook izdanju neka naprave korak naprijed.
Di ćete Vi papci?
Toliko od mene!
A sad uronite u čaroliju!

ANTUN-TUN SAMO NA 'SPIG'-u!


LEGALIZACIJA


Sve što ste oduvijek željeli saznati o legalizaciji ... o tome, kasnije!


Uvod


Prvo,malo engleskog za početnike:

Handle with care - rukuj se s carem
- dogovori se s carem
- kompozitor Händl sa kerom

(objašnjenje: engleski je jezik s mnogo fraza koje imaju različita značenja, pa je za njegovo učenje potreban učitelj ili učiteljica koji uz ta znanja imaju i pravilan izgovor. Studentima se preporučuju dvije profesorice (radi pristupačnih cijena, op. ur.): prof. Kosor i prof. Antičević-Marinović). Za kolege i kolegice slovenskog govornog područja (tukaj, tudi, na slovenščini) tu je prof. Alenka Bratušek, prosim lepo.


Što je SPIG?


Nije lako napraviti dobru epizodu, ni SPIG-a, a niti bilo kojeg drugog bloga bez truda i znanja. Stoga, iako nisam ostao trudan, pred Vama je (i onom sedmoricom vjernih koji ostavljaju komentare) jedna briljantna epizoda, pravi dragulj pisane riječi! (ovaj je gori od samog Igorowskog, ili Igy samo laže da ima gosta urednika?). Hm...

Krenimo...


Sex. Zapravo, sport.

Urednici SPIG-a u početku su željeli pisati o sportu, no kako su to ipak pametna bića, stavili su radije sex kao prvu riječ u skraćenicu SPIG-a, znajući da sportske stvari i onako nitko ne čita...No, bez obzira na taj marketinški trik u početku su imali od nula do jednog čitatelja koji su ostavljali komentare...danas je stvar puno drugačija, SPIG se čita od Vardara pa do Triglavaaaaaa, od Đerdapa pa do Jadranaaaaaa... (dalje neću, jer ćemo izgubiti jednog cijenjenog čitatelja i komentatora).
Njihovo je poslanje na Blogu bilo sasvim jasno: puno dobre zajebancije i obrazovanje neukog puka*. No, dok humor ima svoj smjer i puno ga ljudi shvaća, školovanje se neuka puka otelo kontroli iz jednostavnog razloga što je obrazovanje proces od potpunog neznanja prema intelektualnoj neizvijesnosti... (što ovaj tupi). I što je ostalo? Ma, predivan, intelektualni humor, začinjen crticama obrazovanja – upravo onoliko koliko blog-čitatelj može podnijeti...(I TKO GA NE BI VOLIO-OP.A.)

Primjer, kažete...Evo, npr. sport:
O sportu se zapravo nema što pisati: čega god da se Hrvati ili njihovi gosti (Ružo, Ružice) uhvate, odmah su u vrhu...Apsolutno je u tome nebitno da su Englezi izmislili nogomet ili Koreanci borilačke sportove, Slovenci skijanje(?? To je gruba šala...he, he), pripadnici Lijepe naše (i njihovi gosti) čine sve vrhunsko u sportu, samo da ne bi morali – raditi! Sad kad ste saznali tajnu uspjeha u domaćem sportu (športu), možete mirnije spavati. Jer, na ovome blogu sigurno nikada nećete pročitati slijedeće: Tko zaslužuje pismo u prvo proljetno jutro još neprobuđenog dana dok se vjetar smiruje u krošnjama drveća, grana, crnih od vlage tek zaboravljene zime?**.


*puk – narod, biračko tijelo, ovce
** antun, gost-urednik, iz neobjavljenog romana Sarajevska kronika

Uz sport, naravno, ide i – glazba (ili: A sada, sport i glazba):




Ah, da , gospodarstvo...Slavko L....,a ne to su financije, hm...To je nešto što je najlakše objasniti na pojmu Švicarske: naime, oni imaju ministarstvo mora, a nemaju more, mi imamo ministarstvo gospodarstva i ministra Vrdoljaka...
Problem hrvatskog gospodarstva ostaju deficit u robnoj razmjeni i deficit tekućeg računa platne bilance. Unatoč blago bržem rastu izvoza od uvoza vanjskotrgovinsku razmjenu Hrvatske obilježava dva puta veća vrijednost uvoza od izvoza, te rastući robni deficit. Jasno?


I, nitko nije pitao zašto u naslovu stoji «Legalizacija»? Odgovor je naravno, vrlo jednostavan: za ulov sitne, plave ribe...

Sve što ste oduvijek željeli saznati o legalizaciji ovdje sigurno nećete pročitati. Ona je napravljena samo zato da od čovjeka koji je dao i posljednji novčić za svoju kućicu – slobodicu sam potpiše „Zahtjev za izdavanje rješenja o izvedenom stanju za nezakonito izgrađenu zgradu`` , a onda će ga Država kazniti u početku od 500 do 66960 kuna...a kasnije sa troškovima izlaska mjernika (geodeta) na teren, rješenja o izvedenom stanju, vodnim i komunalnim doprinosom, platiti ovlaštenog arhitekta ili inž. građevinarstva, upisa u katastar...a proračun se puni, puni, puni...

A politika? Može se i bez nje, vjerujte...




Hvala na čitanju!
Antun



Post je objavljen 24.05.2013. u 19:28 sati.