Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/e-knjige-na-hrvatskom-jeziku

Marketing

Alice Hoffman

Alice Hoffman - Kralj rijeke

Više od stoljeća stanovnici gradića Haddan u Novoj Engleskoj strogo su podijeljeni, a polaznici elitne škole Haddan nemaju ništa zajedničko s lokalnim ljudima. Međutim, tajanstveni događaji iz prošlosti povezuju ih jače nego što to trenutačni polaznici škole mogu i zamisliti, a zagonetna smrt iz jedne kobne listopadske noći razotkrit će prave razloge odvojenosti i duboko skrivane tajne. Kolidirat će potpuno drugačiji svjetovi, neraskidivo će se ispreplesti naizgled nespojive životne priče: ona Carlin Leander, petnaestogodišnje stipendistice, odane i jednako toliko ponosne, Betsy Chase, žene koja bježi od vlastite sudbine, Abela Graya, nekonformističkog policajca koji ne dopušta da neizrečena djela – prošla i sadašnja – prođu nekažnjeno, i ona Augusta Piercea, samotnjaka i čudaka koji je neočekivano skupio hrabrost upravo u najtežem životnom trenutku.

Alice Hoffman - Plavi dnevnik

Kada se Ethan Ford, savršen muž, idealan susjed i čovjek na koga se svi u svako doba mogu osloniti jednog prelijepog ljetnog jutra ne pojavi na poslu, nitko od njegovih bližnjih i ne sumnja da on već petnaest godina bježi od prošlosti koja ga neumitno su-stiže. Nitko i ne pomišlja tla je čovjek kojega poznaju duboko pohranio svoju pravu narav i svoj identitet; da je rođen pod drugim imenom, a da su djela iz njegova "prošlog" života tako strašna da ih je odlučio utopiti u jezeru koje je bilo svjedokom zločina.

Alice Hoffman - Vradžbina

Ljubav i mržnja, odanost i izdaja ocrtavaju ovu kratku priču čija je radnja smještena u vrijeme Španjolske inkvizicije. Glavne junakinje dvije djevojčice Estrella i Catalina obećaju si da će njihovi životi biti isprepleteni zauvijek. No postoji tajna o Estrelli i njenoj obitelji – De Madrigali su Židovi koji svoju vjeru slijede u tajnosti, praveći se da su katolici kako bi izbjegli progone. Priča je to o prijateljstvu i ljubomori, o snazi ljubavi, otpora i ljudskog duha. Autoričina lirična proza i pronicljiva karakterizacija stapaju se i stvaraju priču punu beznađa iz koje (ipak) proviruje nada.



download - sve knjige:
Alice Hoffman - sve knjige

Post je objavljen 20.05.2013. u 18:51 sati.