Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

UPOZNAJ VJERU KROZ DRUŠTVENU IGRU

Nova društvena igra, koju je osmislila španjolska redovnica, postala je ove godine pravi hit među darovima za prvu pričest u Španjolskoj, javlja portal Laudato.hr.

Sestra karmelićanka Maria Granados Molina osmislila je igru pod nazivom „Radost vjere“ u kojoj igrači pokazuju svoje znanje o katoličkoj vjeri. U svega par mjeseci prodano je više od pet tisuća primjeraka igre, a već je traže na tržištima u Sjedinjenim Državama i Latinskoj Americi.

“Igra je nastala kao rezultat želje, brige i molitve i jako sam iznenađena kako su je ljudi dobro prihvatili, osobito s obzirom na smjer kojim Španjolska trenutno ide. Samo sam željela sam pribiližiti ljude Isusu“, istaknula je sestra Molina.

„Radost vjere“ osmišljena je kako bi igračima pomogla da nauče više o Isusu i o tome što znači biti kršćanin. Igrači bacaju kocku i odgovaraju na pitanja o katoličkoj vjeri te se, sukladno odgovorima, mogu kretati po ploči. Igra uključuje crtanje, mimiku i molitve.

Igra je nastala prema dječjoj knjizi za vjeronauk „Isus je Gospodin“ koju je objavila španjolska biskupska konferencija. Namijenjena je djeci starijoj od 7 godina i mladima, a može se igrati u obitelji, u školi ili na vjeronauku.

Post je objavljen 20.05.2013. u 14:13 sati.