Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Muzejski peron

Pažljivi čitaoci bloga će se sjetiti mog posta otprije dvije godine kada sam pisao o poštanskim uložnicama i tom prilikom sam spomenuo niz poštanskih vagona koji stoje na slijepom peronu uz zgradu pošte 2. Tom prilikom sam s djecom u uložnicu jednog od tih vagona ubacio razglednicu koja, na žalost, nije stigla na svoje odredište, a to je i pouzdan znak da te uložnice više nisu u funkciji odnosno da se pošta više ne razvozi vlakovima već kamionima.

No, tom prilikom nisam spomenuo još jedan raritet koji se nalazi na tome peronu, a to je peronska tabla. Nekad davno, prije pojave elektronskih ekrana, su se, ako se dobro sjećam, na ta mjesta vješale table sa polascima i dolscima vlakova, kašnjenjima ... na ostalim peronima toga već dugo nema, no na ovome, "muzejskome" je tabla još uvijek tamo. Nije u upotrebi, no nije ni devastirana i zanimljiv je detalj povijesti glavnog zagrebačkog kolodvora (ima li netko možda kakvu staru fotku sa nekom od takvih tabli u upotrebi?)

Nemojte propustiti uočiti i dvije metalne stepenice i rukohvat sa strane koji su pomagali željezničkom osoblju izmjenu natpisa!



Glavni kolodvor, poštanski peron. Snimio: Vanja


Snimio: Vanja

P.S. Vjerojatno ste primijetili kako su se posljednjih tjedana moji postovi ponešto prorijedili ... to je danak radu na projektu "Mapiranje Trešnjevke" o kojem ste već obavještavani. Na žalost, nemam dovoljno slobodnog vremena za provođenje svih mojih ideja i projekata tako da je u posljednje vrijeme blog bio malkice zanemaren... no, materijala ima i nadalje jako puno (i stiže i dalje) i samo se čeka vrijeme (i energija!) da sve to posložim u postove ... dakle, drage i dragi moji, niste zaboravljeni, samo je trenutno u toku period veće koncentracije na drugoj strani!

Post je objavljen 20.05.2013. u 11:44 sati.