Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Nadbiskupija Niteroi određuje tjedni raspored poslaničkog tjedna

Nadbiskupija Niteroi, nalazi u državi Rio de Janeiro, već se priprema za primanje tisuće hodočasnika iz cijelog svijeta tijekom misije tjedna. I, za dane koji prethodi svjetski dan mladih 2013 Rio postane nezaboravan, raspored je sastavljen na temelju tri osi: duhovnost, kultura i solidarnost misiju.

Misija Tjedan Niteroi će se održati između 15. i 22. srpnja, događaj uključuje 14 županija koje čine nadbiskupije, podijeljene između vicariates među regijama (crkva) jezera, Ocean, ruralni, i Săo Gonçalo Alcantara.

Dnevne aktivnosti kako bi se nude u svakoj župi su definirana, a uključuje svetu misu, molitvu trenutke, društvene aktivnosti, druženje, i umjetničke prezentacije, te posjet povijesnih lokaliteta.

Hodočasnici su također pozvani da izraze kulturu njihovo podrijetlo zemlje. Postoji više od 700 stranaca po župi i oni će ostati s obiteljima i kućanstvima.

Misija tjedan, nekad poznat kao "Dani u biskupijama" ili pre-dana, to je tjedan dana koji prethodi Svjetski dan mladih. Njihov je cilj olakšati ulazak mladih u zemlji domaćinu i pripremiti biskupijama prema Rio2013 dan mladih. To se događa, i službeno, u cijelom Brazilu, između 16. i 20. srpnja. Neki biskupijama će se kreću između 14-22 srpnja zbog logističkih i udaljenosti.

U Niteroi, hodočasnici će živjeti dana molitve i okupljanja na župama, može znati tipičnu kulturu svakog grada, koji obuhvaća nadbiskupije, sudjelovanje u pastoralnom radu i društvenom području. 15 i 16 su rezervirana za dolazak mladih ljudi, od 17 do 21 dana hodočasnici mogu uživati široku i dinamičan raspored.

Slanje u gradu domaćinu za svjetski dan mladih 2013 Rio je zakazana za 22. i 23. srpnja 2013

IZVOR: rio2013.com

Post je objavljen 17.05.2013. u 16:52 sati.