Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Papa Franjina Brazil raspored

Papa Francis će imati punu raspored aktivnosti tijekom svog prvog velikog međunarodnog izlet u srpnju ove godine. Raspored svoje putovanje u Rio de Janeiru za World Youth Rio2013, uključuje protokol događaja, kao što je sastanak s predsjednikom Brazila Dilma Rousseff,, uz posjete siromašnoj zajednici, bolnice, i posjete s mladim zatvorenika.

Dolazak i prva službena događanja

Papa će stići u Brazilu u ponedjeljak 22. srpnja. Službeni prijem će se u Rio de Janeiru / Galeăo-Antonio Carlos Jobim International Airport, na 16:00. Ubrzo nakon toga, tu će biti Apostolskoj svečanog dočeka u vrtu Palacio Guanabara, gdje je Papa će dati svoj prvi govor. U slučaju, bit će svečani prijem triju grana vlasti. Recepcija protokol će biti od strane predsjednika Brazila Dilma Rousseff, kao i guverner države Rio de Janeira, Sergio Cabral, i gradonačelnik Rio de Janeira Eduardo Paes,.

Sveti Otac će ostati na RESIDENCIA napraviti Sumare (Sumare Residence) za vrijeme njegova posjeta Brazilu. Prebivanja bilo gdje je blaženi Ivan Pavao II boravio tijekom njegova dva posjeta Brazilu u 1980 i 1997. To je mirno mjesto, daleko od vreve grada. Osim pape Franje, Rezidencija također će ugostiti cijelu papinsku pratnja, koja će uključivati oko 40 ljudi.

Uz jednostavnosti da je svijet već vidjeli s papom Franje, Sveti Otac će predvoditi privatne dnevne mise u rezidenciji.

Posjet Aparecide

Sveti Otac će posjetiti nacionalnom svetištu Gospe od Aparecide je u srijedu 24. srpnja. To je najveći marijansko svetište u svijetu. Posjet nacionalnom svetištu Aparecide bio osobni zahtjev pape Franje, jer on ima javnu pobožnost prema Mariji, Majci Isusovoj. Tu, Papa će častiti sliku Marije u bazilici, a nakon toga će slaviti misu s kardinalom Raymundo Damasceno (predsjednik Nacionalnog biskupske konferencije u Brazilu, kao nadbiskup Aparecide). Homiliji tijekom mise će biti izrađene od strane pape.

Jedan od socijalnih stečevina dan mladih Rio2013

U srijedu, Papa Francis će također prisustvovati otvorenju "Pola de Atençăo Integrada da Saúde mentalnom (PAI)", koji će pružati usluge za one oporavlja od ovisnosti o drogama. S 350 liječnika, 500 zdravstvenih djelatnika, 648 bolničkih postelja, 323 kreveta, 12 odjela hitne kreveti, 75 Icu kreveti i 11 operacijske sale, Săo Francisco da Tijuca bolnica (bivši treći red pokore) je Opća bolnica, koja pruža njegu u 22 specijalitetima. Institucija posvećuje posebnu pozornost kupaca zdravstvenih planova i javnih pacijenata, preusmjeren preko državnog zdravstvenog tajništva Rio de Janeiru.

Uzbudljivo četvrtak

U četvrtak 25. srpnja, gradonačelnik Eduardo Paes Rio će predati ključeve grada na Svetoga Oca, u simboličkom i tradicionalne svečanosti. To je odraz poštovanja prema Papi i autoriteta koji on predstavlja. Osim toga, tu će biti i kraći sastanak s predstavnicima sportskom svijetu, s blagoslovom olimpijskih zastava.

U jutarnjim satima, Papa će posjetiti Francis imati emocionalni susret. Papa će posjetiti Francis sirotinjskoj četvrti u Rio de Janeiru, 33 godina nakon što je blaženi Ivan Pavao II posjetio sirotinjskoj četvrti u drugom dijelu grada. Ovaj put, umjesto da Vidigal u Rio Južnoj zoni, što je Ivan Pavao II posjetio je 1980, Papa je Franjo posjet će posjetiti sirotinjskoj četvrti u Sjevernoj zoni. Zajednica izabrao je Varginha, u Manguinhos Complex, nedavno je umirio Vlada države Rio de Janeiro. Papa će govoriti stanovnici i dati svoj blagoslov.

U 18:00 Papa će sudjelovati u svečanog dočeka u hotelu Copacabana, koji je jedan od glavnih događaja svjetski dan mladih Rio2013. Tu Papa će pozdraviti svjetski dan mladih hodočasnika po prvi put i da će održati govor.

Dan samo za mlade

Jedan od najposjećenijih turističkih atrakcija u gradu, bivši starački dom cara Dom Pedro, zove Quinta da Boa Vista, održat će se jedan od najvećih događaja kateheza i zvanja sajam. Sveti Otac će ispovijedam i četvero mladih ljudi ovdje, u jutarnjim satima 26. srpnja.

Nakon toga, neki mladi zatvorenici će se sastati s papom Franje u Nadbiskupskom dvoru sv Joakima. U podne, Papa će moliti Anđeo Gospodnji na središnjem balkonu palače. Prije tradicionalnog "ručka s mladima sa svih kontinenata," što se događa na svim WYDs, Papa će pozdraviti svjetski dan mladih Rio2013 lokalni organizacijski odbor i svjetski dan mladih sponzore.

Via Crucis s mladima, koji je treći svjetski dan mladih Main Event, održat će se u 18:00 na plaži Copacabana, sa i Papa će održati govor.

Subota susreta i molitve

Službeni Aktivnosti će započeti s mise, predslavio Svetoga Oca, na Katedrala Săo Sebastiăo (St. Sebastian katedrala), imat će prisutnost biskupa, svećenika, redovnika i sjemeništaraca. Ubrzo nakon toga, Papa je Franjo će se sastati s predstavnicima društva u Rio de Janiero i Brazila u Teatro Municipal (Općinsko kazalište). Kazalište, izgrađen u devetnaestom stoljeću, bio je dugo vremena glavna pozornica za umjetničkim izvedbama iz cijele zemlje.

U poslijepodnevnim satima, Papa će sudjelovati na ručku s brazilskim kardinala, predsjednik Nacionalnog biskupske konferencije u Brazilu, biskupi iz regionalnog Leste 1 (koji se sastoji od biskupa iz biskupija u državi Rio de Janeiro), kao i , i papinski pratnja u blagovaonici na "Centro de Estudos napraviti Sumare."

U 7:30 sati, Papa će se u Guaratiba, na Campus fidei za molitveno bdjenje s mladima, što je četvrti svjetski dan mladih Main Event. Tu, on će održati govor na hodočasnike i uzeti trenutak za klanjanje pred Presvetim s mladima danas.

Nedjelja oprostili

U 10 sati, Papa će slaviti misu Francis, na Campus fidei s mladima koji se proveo sinoć tamo. On će objaviti sljedeći grad domaćin Svjetskog dana mladih. U podne, on će moliti Anđeo Gospodnji s hodočasnicima.

Ručak će biti s papinskim pratnjom u kantini od Centro de Estudos učiniti Sumare. On će se sastati s Comité de Coordenaçăo ne Conselho biskupsku Latino Americano (CELAM prije njegova odlaska iz Sumare prebivališta.

Za osobno zahvaliti 60.000 volontera koji su uključeni u svjetski dan mladih, Papa je Franjo će se susresti s njima u 5:30 sati na Pavilhăo 5 do Rio Centro (paviljon 5 od Rio Center), a on održati govor na njih.

Tu će biti i oproštajni svečanosti u Antonio Carlos Jobim International Airport, gdje je Sveti Otac će održati govor. Njegov odlazak natrag u Rim je zakazan za 19:00.

Post je objavljen 17.05.2013. u 16:40 sati.