Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aniram

Marketing

dva hrvata tri stranke

Moji boleki, loleki i voleki na poslu su rekli da će oni, naravno, glasati za Bandića, nego za koga drugoga? (nisu pritom odoljeli izjavit da su splićani stvarno retardirani ako si opet izabereju onog bedaka, keruma) No, oni svojeg Bandića vole samo zato jer će ih on makar zabavljati, a ovi drugi su svi dosadni. Pri tome im nije ni na kraj pameti da će zajedno sa sveopćim veseljem dvorske lude koja je zasjela na mjesto kralja, svoj nakaradni ples nastaviti i gomila nesposobnih dupeuvlakača i rodijačkih poluretarda, koja će im sveudilj krojiti ulice, ceste, pruge, pločnike, i koja će lagano prekrajati im živote, a da njima to nikad iz guzice u glavu neće doputovat.
Njihova svijest redovno zapinje na kuknjavi što svakodnevno riskiraju kaznu dok se voze nepostojećim biciklističkim stazama, i spoznaji da je zima najgori dio godine, jer onda su prisiljeni švercat se ZETom, iz najbanalnijeg razloga, plaća im je mala, a karta preskupa, i toliko su utopljeni u svojim svakodnevnim problemima preživljavanja, da, ma tko se još stigne baviti s jalovim filozofiranjem o tome koliko je štete jedan gradonačelnik, pod krinkom svoje zdravoseljačke budalaštine, u stanju napravit. Direktno ili indirektno, svejedno.
To kad se demokracija preda u ruke onima koji nemaju pojma što bi s njom, pa se onda dobiju rezultati.
Grad se dijeli na budaleke koji žive sve lošije i lošije, ali ih zato silno veseli kad netko od sebe pravi budalu naizgled veću od njih samih, i od onih koji žive sve bolje i bolje, samo zato jer budalu shvaćaju ozbiljno, i već odavna žive tamo negdje u guzicama onih gore.

"Moji političari" su mi meni zato obećali platit posao kad prođu izbori.
Kao pravi političari, baš.
Jedni su se jako uzvrpoljili da ne naškode zakonu, pa su me natjerali da u igru uvučem nekoga tko ima firmu i može napraviti R1, e da bi oni tako platili na bijelo, a onda taj neko treba zaraditi nešto na crno, e da bi ja konačno mogla dobit svoju plaju.
Država u ovom slučaju sretna jer je dobila taj svoj neki PDV na onaj R1.
Drugi političari svoju lovu izvlače preko studentskih ugovora.
Pa mi onda daju na ruke.
Političari...
Svejedno, i jednima i drugima sam poželjela sreću.
Svi se trude preživjet na ovaj i onaj način, ovi lokalni izbori čine mi se mrvicu pristupačniji naivnim, idealima sklonim igračima. Tim nekim vizionarima koji u svoja predizborna obećanja stavljaju cestu u selu, krov nad boćalištem i organizaciju života za mlade.
Lokalni izbori u malim mjestima bi trebali imati bolje rezultate od onih u većim gradovima.
U selu te svi znaju, nemreš muljat.
U gradu uvijek možeš računat na masu bedaka koja se okida na blještavilo.
Svako mjesto svoju feštu ima.



Post je objavljen 16.05.2013. u 19:03 sati.