Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/darshana

Marketing

Incense

Na stolu me dočekao buket od dvadeset kutijica raznovrsnih mirisnih štapića.Teško mi je bilo odabrati jedan pa sam ih palila jedan za drugim sve dok nisam nestala u slatko oporom zraku prepunom dima koji mi se provlačio kroz odjeću i kosu. Pačuli mi pokrene korijensku čakru.

Poželjela sam odjenuti sari,onaj predivni sari koji mi je sestra poslala u paketu iz Njemačke da me iznenadi za Božić.Dobro je znala u kakvom sam filmu i svim silama se trudila da proživim jednu svoju ideju koju sam opsjednuto vukla za sobom iz nekih prošlih života. Ona je kužila te stvari i potpuno me razumjela.Ona je jedina osoba na svijetu za koju sa sigurnošću mogu reći da me bezuvjetno voli i ima živaca za sve moje hirove i pretjerivanja.

Sjećam se kako smo se upoznale prije pet godina na Petrolovoj pumpi, a zatim dugo zainteresirano razgovarale jedna s drugom uživajući u toplini proljetne noći i ukusnoj večeri ,zavaljene u ugodan rustikalni ambijent poznatog restorana.

Upletene u vibraciju pripadanja,prepoznavanja i povezivanja ,otvarajući jedna drugoj srce lomile smo kariku karmičkog lanca grleći neku duhovnu slobodu jedna u drugoj.Dvije godine kasnije nakon dugačke šetnje uz Rajnu,zapalile smo nargilu i omamljene dimom s okusom jagoda maštale kako ćemo zajedno otputovati u Indiju i očima se nasititi bijelog kamena Taj Mahala.

Sandal i indijski začini natjeraju me da odjednem sari. Namatam svjetluckavo platno oko struka ,pažljivo nabirem tkaninu oblikujući ukrasne nabore.Zveckaju narukvice dok brojanica klizi među prstima. Mahashivaratri. Glad za bogom.Glad za sobom. Shivoham Shivoham Shiva Swaroopoham...Om namah Shivaya,Om namah Shivaya...

Ruža je posve drugačija.Odjevena u lepršavost svibnja paučinastim laticama golica probuđeni nemir mojih osjetila koja slute oluju i toplu pjeskovitu kišu.Ruža je uvijek blaženstvo koje otvara srce nježno ružičastim bojama pomahnitale zore ,najavljujući novi početak na kraju promašenog dana.

Cannabis. Ne miriše uobičajeno pa dodajem ljiljane i nešto što se zove Lord Buddha. Pleše mi se...kuda ova priča odvrluda...



Post je objavljen 16.05.2013. u 08:06 sati.