Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

REPTILSKA ENIGMA

Reptili (preciznije – reptilski humanoidi) tema su koja se konstantno provlači po djelima nekih konspirologa, od kojih je najpoznatiji David Icke. On je reptile 'uveo u igru' tek u svojoj trećoj knjizi sa područja teorija zavjera, «The Biggest Secret». Kako je napomenuo, neki od prijatelja su ga savjetovali “for God’s sake don’t mention the reptiles”. Dakle, da nipošto ne spominje reptile. No, on ih je u knjizi spomenuo preko 700 puta.
U svojoj prvoj konspirološkoj knjizi «Robots' Rebellion» Icke veli da je glavna razlika među istraživačima Novog svjetskog poretka pitanje postojanja ili ne-postojanja vanzemaljaca «u svemu ovome». Vrlo je očito, s obzirom na brojnu literaturu o UFO i ekstra-terestričkim bićima, da oni zauzimaju prilično važno mjesto u konspirologiji, kao cjelini. Icke je jedan od onih autora koji vjeruje u vanzemaljce i njihovo aktivno učešće u zavjeri. I mada ima među nama sličnosti, u smislu naših učenja kao kombinacije konspirologije i New age spiritualsnosti, tu se nas dvojica najviše razmimoilazimo. Dakle, ja prihvaćam postojanje reptila samo na astralnoj ravni, gdje uostalom postoje i mnogobrojna druga čudovišta, koja ne postoje na ovoj, fizičkoj ravni. Također mi je sasvim neprihvatljiva ideja o Moon Matrix, koju Icke iznosi u svojem recentnijem djelu «Human Race Get Off Your Knees».
Da ponovo citiram već navedeno djelo «Robots' Rebellion», «Postoji mnogo dezinformacija [u UFO pričama] koje se puštaju u opticaj kako bi zbunile i odvratile pažnju» i još «Osjećam kako neke tvrdnje o UFO-ima služe kao 'cover' za aktivnosti 'Bratstva'». Iz ovog se može iščitati njegov oprez kod recepcije štiva u vezi UFO-zavjera. No, samo malo dalje on veli da «osjeća kako je bio kontakata između ekstra-terestričkih bića i američke tajne vlade». Također, da je naša planeta bila predmetom pomnog nadgledanja od strane raznih vanzemaljaca tokom stotina i hiljada godina. Po Ickeu, oni su zapravo i 'posijali' samo sjeme humanog života na našoj planeti. («I have made it clear in the book that I do believe ETs exist and that they seeded the human form»). U knjizi «The Biggest Secret» on povezuje reptilske humanoide sa bićima Annunaki-jima, bićima koje je opisao Zecharia Sitchin, pa su i neki drugi autori ovo spremno prihvatili. Ovi reptilski 'tuđinci' navodno potječu sa konstelacije Zmaj, koju na nebu opažamo pored Malog Medvjeda.
Čitajući Ickeove knjige, kojeg inače smatram jednim od najzaslužnijih novijih pisaca na području konspirologije, pitam se, nije li i on sam sa svojim stavovima pridonio 'zbunjivanju' i 'odvraćanju pažnje'. On svoje tvrdnje djelimično bazira na (pseudo)naučnim istraživanjima dr Arthura Davida Horna, te na intervjuima sa nekim od 'vidjelaca' shape-shifting reptila, kao što je Arizona Wilder, i drugih. Imaju li 'reptilski humanoidi' možda i neko realnije tumačenje?
Moloh je jedno drevno božanstvo kojem su djeca bila žrtvovana prije više hiljada godina, a i danas se žrtvuju, u širokoj satanističkoj mreži, piše Icke u «Najvećoj tajni». Ona se žrtvuju reptilima drugim riječima, pošto «mnogi demoni satanizma su reptili koji su nastojali osvojiti planetu tokom hiljada godina».
Interesantno je sad citirati jednog autora, kojeg satanisti štuju, Petera Carrolla, te u kojem kontekstu on spominje reptile u svojim djelima.
«Baphomet, kao predodžba terestričkog životnog toka, pojavljuje se kao teriomorfičko božanstvo androginog, krilatog, reptilskog, mamalijanskog, i humanog aspekta.
Bogovi se često opisuju kao oni, koji su ubili, ili zatočili ove reptilske snage, ili, kao oni koji se perpetualno angažiraju na njihovom suprimiranju.
Praktički svi demoni su oslikani kao dijelom animalni i većina ima neke reptilske karakteristike.
...mora postojati neka dublja konekcija između čovjeka i zmaja kako bi se objasnila univerzalna pojava ovog kulturološkog mita, čak i u zemljama sa malo spektakularnih reptila.
Zmajevi iz naših mitologija spavaju unutar naših vlastitih glava.
Svi zmajevi, zmije i demoni sa ljuskavom kožom iz mita i noćnih mora su reptilski atavizmi, koji proističu iz starijih dijelova naših mozgova.
Za magičara, ove atavističke snage su izvori personalne moći. Stoga Baphomet, Bog magičara, često se prikazuje u kompozitnoj čovjek-mamal-zmija formi, kao i mnogi šamanski bogovi.»
Po meni, vrlo realno objašnjenje reptilskog u čovjeku, bez potrebe za posizanjem za nekim ekstra-terestričkim bićima, sa udaljenih konstelacija. I to od jednog autora kojeg možemo nazvati satanističkim, bez rezerve. (Jer čak i Ickea neki fundamentalni kršćani nazivaju satanistom, doduše «ne-kriminalnim» J.
Ponovo se vraćamo «Najvećoj tajni»: «Arizona [Wilder] veli da Pindar [Guy de Rothschild], kao i svi reptili, kada mijenja oblik, ima vrlo moćan hipnotički pogled...»
Nije li u ovome upravo stvar? Ne fasciniraju li iluminati upravo svojim hipnotičkim pogledom, baš poput fakira? Čitajući knjigu Cathie O'Brien «TranceFormation of America», upravo se ovakav utisak stiče. «Claiming to me to be an alien himself, Bush apparently activated a hologram of the lizard-like "alien" which provided the illusion of Bush transforming like a chameleon before my eyes». Dakle, O'Brien nedvosmisleno ukazuje na – iluziju, a ne na stvarno transformiranje Busha sr. u reptilskog humanoida. Sličan navod odnosi se na ex-meksičkog predsjednika, de la Madrida. ." De la Madrid produced a hologram similar to the one Bush did in his You Are What You Read initiation. His hologram of lizard-like tongue and eyes produced the illusion that he was transforming into an Iguana.
Ono što O'Brian navodi u svom djelu jesu hologramske projekcije nekakvih gmazova, iluzije, a ne realni shape-shifting iluminata.
Ljudi opterećeni predrasudama ili naivni misle da se tajne službe u svojem radu ne služe nikakvim programiranjem uma, hipnozom, magijskim tehnikama... Pažljivo čitajući knjigu «Psychonaut» navedenog P. Carrolla može se vidjeti kako on bez ikakvog sustezanja potvrđuje kako takve predrasude upravo omogućavaju nesmetano korištenje 'magijskih tehnologija' «iza bodljikave žice» i u «podzemnim ćelijama».
«Prejudice against the possibility of the occult or supernatural will give away in the face of a developing Magical Technology. Telepathy, telekinesis, mind influence, hypnosis, fascination, and charisma will be systematically examined, refined, and exploited as methods of control. We may see magicians working behind barbed wire and in underground cells
also.»
F. Springmeier u svojoj knjizi «The Illuminati Formula...» navodi hipnotizera George Estabrooks-a kao prvog značajnog hipnotizera koji je javno iznio potencijal hipnoze. On je kontaktirao MI-6 i druge vojne obavještajne službe te im nudio svoju pomoć. Estabrooks je bio Rhodes stipendist, što je zapravo grupa kroz koju se «ulazi u iluminate» (B. Clinton je također bio «Rhodes Scholar»). Godine 1946. napisao je knjigu o hipnotizmu koja je uključivala i poglavlje o hipnotizmu u ratu. Američka CIA je sa svoje strane, zapošljavla magičare poput Johna Mullhollanda, kako bi im pomogli u kreiranju iluzija (naravno, tu je i iluzija stvaranja reptilskih bića). Magičar Mullholland napisao je za CIA-u priručnik, o tome kako da se prevare nesvjesni subjekti.
A što se tiče iluminata, i njihovog obrazovanja, tj. programiranja, ono se vrši od malih nogu. I to prvo od njihovih roditelja. Ukoliko netko zavidi iluminatima na njihovoj moći i bogatstvu, moraju imati i ovo. Iluminati roditelji nad svojom vlastitom djecom vrše sadističko nasilje, prema specijalnim instrukcijama, kako odgojiti dijete da postane disocijativno (sa rascijepljenom sviješću). Oni se već od malih nogu pripremaju za svoje buduće uloge, da postanu naučnici, vojni komandanti, profesori, duhovni i politički vođe... Da bi postali političke vođe, moraju naučiti kako da steknu hipnotičku moć nad masama...


Post je objavljen 14.05.2013. u 21:42 sati.